Читај ми!

Звезда може до шесте узастопне титуле и пре почетка плеј-офа у Суперлиги Србије

Фудбалери Црвене звезде могу освојити шесту титулу шампиона државе заредом већ у уторак 11. априла и то пре почетка плеј-оф надметања у Суперлиги Србије. За тај подвиг црвено-белима је потребно да Чукарички и ТСЦ не буду победници утакмица последњег кола регуларног дела сезоне и да на свом стадиону буду бољи од Радничког из Крагујевца.

До краја регуларног дела фудбалске сезоне у Србији остало је још једно коло. Борба за друго место које води у квалификације за Лигу шампиона наставиће се у плеј-оф надметању Суперлиге Србије.

За вицепрвака конкурентне су чак пет екипе – ТСЦ, Чукарички, Партизан, Војводина и Нови Пазар.

Победом Чукаричког над Јавором 2:1 у 29. колу, односно ремијем ТСЦ-а и Војводине 1:1, тим из Бачке Тополе и екипа са београдског Бановог брда налазе се на деоби другог места са 59 бодова, док два мање има Партизан који је позициониран на четвртом месту.

Црвена звезда суверено влада на првој позицији са чак 20 бодова више од другопласираних екипа, и сви параметри указују да ће црвено-бели постати нови-стари шампион Србије у фудбалу.

Најраније, 11. априла када буде познат резултат утакмице између Чукаричког и Партизана, односно Вождовца и ТСЦ-а.

Расплет пред почетак плеј-офа

Последње, 30. коло Суперлиге Србије може озваничити Црвену звезду у чин новог шампиона државе у фудбалу.

Петоструки узастопни шампион Црвена звезда у случају победе над Радничким из Kрагујевца, односно уколико ТСЦ и Чукарички не тријумфују, може освојити шесту узастопну и укупно 34. титулу националног првака.

У плеј-оф такмичењу Суперлиге Србије биће одиграно још седам кола, под претпоставком да Звезда изгуби све мечеве, а да ТСЦ и Чукарички победе све противнике у доигравању неће успети да престигну црвено-беле.

Партизан је серијом лоших резултата доспео да у случају евентуалног пораза од Чукаричког, али и тријумфа ТСЦ-а против Вождовца погорша шансе да се домогне другог места и квалификација за Лигу шампиона.

ТСЦ и Чукарички до краја Суперлиге Србије све аспекте успеха имају у својим рукама, то значи да ће (не)успех зависти искључуво од њихових наредних резултата.

Војводина ће у 30. колу дочекати Нови Пазар и у директном дуелу одлучиваће се о петој позицији, будући да црвено-бели из Новог Сада имају бод више од плавих из Пазара.

Ове сезоне пето место у Суперлиги Србије доноси учешће у квалификацијама за Лигу конференције, те ће борба такође бити велика и неизвесна до краја.

Вождовац са 39 бодова заузима седмо место и његову позицију могао би да угрози Раднички из Крагујевца, у случају да на гостовању против Звезде буде победник.  

Раднички Крагујевац има три бода више од деветопласиране Kолубаре, али и бољи међусобни скор, те је место Крагујевчана у плеј-офу практично обезбеђено.

Након краја регуларног дела сезоне, љубитеље фудбала у Србији очекује занимљив наставак плеј-офа. Међутим, свакако ће бити узбудљивих мечева и у плеј-ауту, односно такмичењу за опстанак у Суперлиги Србије.

Оно што је прилично "очекивано" понајвише због недостатка конкуренције је нова шампионска титула Црвене звезде.

Суперлига, 30. коло:

Понедељак:
16.00 Младост Лучани – Младост ГАТ
18.00 Црвена звезда – Раднички 1923
18.00 Kолубара – Спартак

Уторак:
16.00 Војводина – Нови Пазар
18.00 Чукарички – Партизан
18.00 Вождовац – ТСЦ

Среда:
16.00 Раднички Ниш – Јавор
18.00 Радник – Напредак

Табела Суперлиге Србије, након 29. кола: 

1. Црвена звезда 79 
2. ТСЦ 59 
3. Чукарички 59 
4. Партизан 57 
5. Војводина 51 
6. Нови Пазар 50 
7. Вождовац 39 
8. Раднички Крагујевац 37
_____________________________
9. Колубара 34
10. Напредак 31 
11. Јавор 29 
12. Раднички Ниш 26
13. Спартак 25
14. Младост Лучани 22
15. Радник 20 
16. Младост Нови Сад 19

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару