Сити након преокрета напунио мрежу Алисона

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Ливерпул са 4:1 (1:1) у мечу 29. кола Премијер лиге. Сити не одустаје од потере за лидер Арсеналом који му после овог кола бежи пет бодова. Ливрепул је шести са 42 и њему до места које води у Лигу Европе недостаје пет бодова. 

Сјајан меч на Етихарду. Пуно енергије, трчања, пасова, стартова. Обе екипе диктирале су жесток темпо. У таквој игри боље се снашао домаћин и у другом полувремену срушио ривала, који није има среће ни знања да се одупре расположеном противнику. Ливерпул је повео, до одласка на одмор Сити је успео да изједначи, а у другом делу игре са три гола матира ривала.

Сити је имао више од игре, константно је диктирао темпо, и створио је више пролика. Ливерпул је претио углавном из контри. Једну је успео да реализује.

Гости су повели у 17. минуту. Брза контра Ливерпула. Арнолд је сјајно упослио Жоту, овај је улетео у казнени простор, оставио лопту на коју је натрчао Салах и сјајним ударцем закуцао лопту у мрежу.

Сити је кренуо још силовитије ка голу ривала. Ређале су се шансе пред Алисоном, који је успевао да сачува мрежу пред налетима пре свих Де Брујнеа, Гундогана, Мареса и Алвареза. Ливерпул је претио из контри, једну сјану прилику није успео да претвори у гол, два минута касније уследила је казна.

Сити је изједначио у 27. минуту. Брз напад по десној страни, лопта пребачена на супротну, Грилиш је у петрцу упосло Алвареза који са неколико метра прослеђује лопту у мрежу.

Само што је кренуло друго полувреме Сити је стигао до преокрета. Севнула је брза контра лопта је десној страни стигла до Мареза овај је у петерцу упосли Де Брујнеја, коме није било тешко да је проследи у мрежу.

Ливерпул је покушао да узврати, створио је пар прилика, али није било реализације. Домаћин је наставио у истом ритму жељан још голова. Иницијативу је брзо материјализовао.

Сити је увећао предност у 53. минуту. Створила се гужва у казненом простору. Ударац Алвареза са око 11-12 метра Алисон је успео да одбрани, али се лопта одбила до Гундогана који сјајним ударцем погађа мрежу гостију.

Домаћин није желео да се заустави, наставио је са нападима из којих су се ређале прилике пред голом Ливерпула. Гости нису имали решења за агресивну игру тима из Манчестера.

Нови гол домаћин је постигао у 74. минуту. Грилиш је упослио Де Брујнеа на левој страни у висини касненог простора, овај му враћа лопта, уследио је сјајан удар и мрежа Алисона се поново затресла.

До краја меча још неколико прилика, пре свега пред голом Алисона, али није било промене резултата.

Нa крају убедљива победа Ситија - 4:1.

Премијер лига 29. коло:

Субота:
Манчестер сити – Ливерпул 4:1
Арсенал – Лидс
Борнмут – Фулам
Брајтон – Брентфорд
Кристал Палас – Лестер
Нотингем форест – Вулвехемптон
Челси – Астон вила

Недеља:
Вест хем – Саутемптон
Њукасл – Манчестер јунајтед

Понедељак:
Евертон – Тотенхем

Табела:
Арсенал 69
Манчестер сити 64
Манчестер јунајтед 50
Тотенхем 49
Њукасл 47
Ливерпул 42
Брајтон 42
Брентфорд 42
Фулам 39
Челси 38
Астон вила 38
Кристал палас 27
Вулвехемптон 27
Лидс 26
Евертон 26
Нотингем форест 26
Лестер 25
Вест хем 24
Борнмут 24
Саутемптон 23

 

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару