Грејснот Нилсен: Србија има 97,2 одсто да се пласира на Европско првенство

Фудбалска репрезентација Србије има укупно 97,2 одсто шанси да се пласира на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој, објавила је данас агенција за спортску аналитику Грејснот Нилсен.

Француска је прва на листи да после додатног баража заигра на ЕП у Немачкој са 99,1 одсто, а потом следе Португалија (98,8), Швајцарска (98,7), Енглеска (98,3), Белгија (97,4), Србија (97,2), а потом Хрватска (96,6).

Агенција даје Србији 95 одсто шанси да директно, односно без баража избори пласман на ЕП. Грејснот наводи да чак 12 репрезентација после два кола квалификација има више од 80 одсто шанси да директно избори пласман у Немачку.

Србија је у прва два кола групе Г квалификација за ЕП 2024. остварила две победе против Литваније (2:0) и Црне Горе (2:0).

"Орлови” се налазе на првом месту на табели групе Г са шест бодова. Немачка се као домаћин директно квалификовала за ЕП.

Пласман на ЕП избориће по две најбоље пласиране селекције из десет група, као и још три репрезентације из баража.

Тада ће бити одиграна три турнира уз учешће 12 селекција на темељу учинка из Лиге нација из сезоне 2022/2023, а победници ће изборити пласман на ЕП. На овим турниру играће селекције, које нису избориле визу за ЕП кроз квалификације.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво