Читај ми!

Шта је потребно Звезди и Партизану да презиме у Европи

Црвена звезда и Партизан у последње коло Лиге Европе, односно Лиге конференције, улазе са мањим или већим шансама да обезбеде "европско пролеће". Црно-бели су ближи циљу, а, у случају доброг резултата и повољних околности, екипа Гордана Петрића може и до првог места у групи. Шампион Србије има нешто компликованију ситуацију, пошто га очекује тешко гостовање у Кнежевини, а коначан пласман зависиће и од резултата другог меча у групи. Утакмице два највећа српска клуба гледајте у директним преносима на Првом програму РТС-а.

Шта је потребно Звезди и Партизану да презиме у Европи Шта је потребно Звезди и Партизану да презиме у Европи

Солидне резултате забележили су београдски вечити ривали у првих пет кола европских такмичења - обе екипе и даље имају шансе да презиме у Европи, али могу бити и елиминисане у случају негативних исхода у последњем колу.

Црвена звезда "европско пролеће" напада са последњег места у Групи Х Лиге Европе и има тешко гостовање у Монаку (четвртак, 18.45, РТС1), док црно-бели пред собом имају нешто чистију ситуацију, а победа против Словацког може донети и прво место у Групи Д Лиге конференције (четвртак, 21.00, РТС1).

(Не)могућа мисија за црвено-беле, време је за "европску Звезду"

После помало неочекиване елиминације од Макабија из Хаифе у баражу квалификација за Лигу шампиона, црвено-бели су се нашли у турбулентном периоду, бар када је евросезона у питању.

Дејана Станковића заменио је Милош Милојевић на месту шефа стручног штаба, а Звезда је под његовом палицом забележила две победе и три пораза.

Вероватно најболнији је био у првом колу Лиге Европе против Монака на "Маракани", а последице ће се видети тек после одиграног последњег кола.

У наредна четири дуела, против Трабзона и Ференцвароша, црвено-бели су забележили две победе пред својим навијачима и уписали два пораза на гостовањима.

Ситуација на табели Групе Д је таква да је само мађарски тим (10 бодова) недодирљив за Звезду, док би евентуалним тријумфом на стадиону "Луј Други" екипа Милоша Милојевића могла и до другог места на табели, које значи и наставак такмичења у другом по квалитету европском такмичењу.

Да би се то остварило, уз три освојена бода у Монаку, потребно је и да Трабзон у последњем колу на свом терену не савлада екипу Ференцвароша, која је обезбедила прво место у грипи и пре последњег кола.

Уколико освоји бод против француске екипе, Звезда би чекала резултат из Трабзона, где би јој био потребан тријумф Ференцвароша, како би освојила треће место у групи и такмичење наставила у баражу за осмину финала Лиге конференције.

Пораз у Монаку значио би и елиминацију црвено-белих из Европе ове сезоне.

Звезду чека тежак задатак, не и немогућ, а судбина је хтела да црвено-бели своју будућност стварају баш против екипе која их је задужила на старту такмичења, када је из Београда однела минимални, али и по много чему незаслужени тријумф.

Звезда је у славној прошлости често умела да оствари резултате и изнад очекивања, због чега је и добила надимак "европска Звезда".

Партизан држи ствари у својим рукама, црно-бели могу и до првог места у групи

После успаваног старта сезоне, Гордан Петрић је доласком на место првог тренера унео нову енергију међу црно-беле, који су у Лиги конференције већ остварили запажене резултате.

Две победе против Келна, који је пре такмичења важио за највећег фаворита у Групи Д, Партизану су широм отворила врата европског пролећа, а црно-бели меч-лопту имају у последњем колу против екипе Словацког на домаћем терену.

Петрићеви момци су пред последње коло на деоби првог места (исти број бодова, али лошији међусобни скор од Нице), па би у случају једног освојеног бода обезбедили друго место у групи.

Победа против чешке екипе повећала би шансе црно-белих да групну фазу такмичења заврше на првом месту у групи, што би значило и директан пласман у осмину финала, али за тако нешто потребно је да Ница не савлада Келн у Француској.

У случају нерешеног резултата у Хумској, црно-бели ће у бараж за осмину финала са друге позиције у групи, а иза које екипе зависило би од исхода утакмице у Келну.

Занимљиво је да би Партизан и у случају пораза могао до другог места на табели, али у том случају би Ница морала да савлада екипу Келна у Немачкој.

Да све не буде савршено побринули су се навијачи црно-белих, због чијег ће понашања на утакмици против Келна фудбалери Партизана бити ускраћени за подршку са "југа" стадиона у Хумској, пошто ће меч против чешког тима гледати само клинци.

Две српске екипе у пролећном делу еврокупова до пре коју годину био је недостижни сан, а сада су београдски вечити ривали на добром путу да понове успех од прошле сезоне.

Да би се то остварило, потребно је много доброг фудбала и мало спортске среће.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару