Читај ми!

Коди Гакпо, фудбалер око кога се отимају енглески клубови

Коди Гакпо, крилни нападач ПСВ-а рођен је 1999. године и текућу фудбалску сезону започео је јако добро. Статистика говори да је тренутно најбољи стрелац и асистент Ередивизије.

Уочи одигравања заостале утакмице другог кола Лиге Европе између лондонског Арсенала и ПСВ Ајндховена, медији у Енглеској су анализирали фудбалера гостујућег клуба Кодија Гакпа и лицитирали где ће наставити каријеру.

Наиме, Гакпо је постигао девет голова и уписао седам асистенција на 10 утакмица у најјачем клупском такмичењу у Холандији.

У Лиги Европе био је четири пута стрелац за свој тим и убележио је једну асистенцију на четири одигране утакмице.

Његова форма и квалитет постали су занимљиви многим клубовима у Европи, а пре свега онима у Енглеској.

Новинари су на конференцији за медије уочи поменуте утакмице Лиге Европе, Арсенал - ПСВ, тренера холандског клуба Руда ван Нистелроја упитали о будућности крилног нападача трофејног клуба из Холандије.

Бивши нападач Јунајтеда Ван Нистелрој овог лета је именован за главног тренера ПСВ-а, након што је прошле сезоне водио тим клуба до 19 година, а на конференцији је рекао да се нада да неће изгубити талентованог фудбалера.

"Дуго је било гласина о Кодију, али је јасно да бисмо волели да он остане у ПСВ-у", рекао је Ван Нистелрој.

Гакпо је стекао ширу препознатљивост на крају прошле сезоне. Наиме, он је на 47 утакмица постигао 21 гол у свим такмичењима за ПСВ и био је проглашен за најбољег фудбалера у Ередивизији.

Након доброг почетка у текућој сезони, медији су спекулисали о његовом новом клубу, иако холандски фудлер има уговор са ПСВ-ом до 2026. који је продужио јануара ове године, али медији не престају са нагађањима о новој дестинацији крилног нападача.

23-годишњи фудбалер је раније, ако је судити на основу медијских наслова, био на мети Арсенала и Ливерпула, а у последње време чини се да је најзаинтересованији Манчестер јунајтед. 

Ван Нистелрој је рекао да Гакпо има зрео приступ на тренинзима, да ради на високом нивоу, упркос информацијама о потенцијалном уносном трансферу.

"Радим са њим већ осам недеља и нисам видео ни један тренутак да се другачије понаша. То је веома лепо, поготово за младића његових година", рекао је тренер ПСВ-а.

Перспективни фудбалер и прва звезда ПСВ-а 

Гакпо је рођен у Ајндховену, а део ПСВ-а је постао у осмој години, прошао је све катерогије клуба.

За први тим дебитовао је 2018. године. До сада је за сениорску екипу холандског клуба уписао нешто више од 120 наступа и постигао 40 голова.

За репрезентацију Холандије први утакмицу одиграо је 2021. године на Европском првенству против Северне Македоније, а до сада је забележио девет наступа и три пута je био стрелац. 

Нема сумње да је Гакпо прва звезда ПСВ-а и да је перспективан фудбалер. Све извесније делује да ће у наредном прелазном року наспустити родни град, а најизвесније, чини се да ће нова дестинација бити Манчестер јунајтед. 

Сортски новинар Фабрицио Романо извештавао је августа да је Јунајтед заинтересован за високог крилног нападача, али су потписали уговор са Ентонијем што је одложило даље разговоре о условима преласка.

Конкретна понуда када је реч о новцу још увек није позната.  

Ерик тен Хаг, менаџер Јунајтеда, био је на месту главног тренера ривалског Ајакса и свакако да има искуства са холандским фудбалерима, али би евентуални долазак Гакпа у Манчестер појачао конкуренцију на позицији крилног нападача.  

На основу стила игре који практикују Руд ван Нистелрој и Ерик тен Хаг рекло би се да за Кодија Гакпа нема дилеме, барем када је реч о евентуалном новом клубу, а једина непознаница за сада остаће трансфер цифра у неком новом уговору.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара