Читај ми!

"Орлови" на Ериксеновој повратничкој прослави у Копенхагену (РТС1)

Фудбалска репрезентација Србије у уторак, 29. фебруара гостује код Данске у Копенхагену, чиме ће улепшати повратак Кристијана Ериксена пред домаћом публиком. Биће то прослава живота и фудбала на чувеном "Паркену" за човека који се после срчаног удара на терену вратио и поново је део националног тима. Утакмица је заказана за 18 часова, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

"Орлови" под селектором Драганом Стојковићем Пиксијем настављају да брусе форму пред Светско првенство у Катару, а након тријумфа над Мађарском у Будимпешти, очекује их дуел у Копенхагену.

Србија је минималним резултатом савладала Мађаре (1:0) у једном, како је Стојковић оценио, озбиљном и такмичарском окршају, док ће дуел са Данцима бити много више од тога.

У уторак ће се на "Паркен" први пут пошто је добио најважнију утакмицу у животу пред домаћим навијачима појавити Кристијан Ериксен. Ериксен је на Европском првенству доживео срчани застој и, како сам признаје, био клинички мртав око пет минута, после чега је било неизвесно да ли ће се опоравити и наставити каријеру.

Фантастични играч не само да се вратио, него се прво вратио у Премијер лигу, а на повратку у национални тим постигао гол после само два минута на терену.

Ериксен је у дуелу са Холандијом у суботу ушао почетком другог полувремена и већ у првој акцији снажним ударцем затресао мрежу ривала. Добро расположење није покварио ни пораз од "лала" резултатом 4:2.

"Било је сјајно. Драго ми је стојим овде пред вама и да је све прошло добро. Дивно је поново бити део националног тима", рекао је Ериксен и наставио:

"Када сте одсутни толико дуго, почиње да вам недостаје све више. Пролазили су месеци када сам само седео код куће и, између осталог, гледао утакмице репрезентације. Био сам изнервиран што нисам тамо јер сам се добро осећао. Веома сам срећан што сам се вратио."

Његов саиграч Расмус Нисен Кристенсен навео је да је част играти са 30-годишњаком из Миделфарта, док је Пјер-Емил Хејбјерг објаснио колико значи повратак саиграча.

"Јасно је да Кристијанови квалитети говоре сами за себе. Сјајан гол и додавање код резултата 3:2, одмах је почело нешто да се дешава. Има сјајан ударац. Срећан сам због њега и тима што се вратио", истакао је Хејбјерг.

Селектор Каспер Хјулманд верује да Кристијан има још много година доброг фудбала испред себе и драго му је што поново може да гради екипу око везисте Брентфорда.

"Најбољи фудбал је тек пред њим. Стварно тако мислим, зашто да не? Нема ништа лоше са Кристијаном Ериксеном када је на врхунцу. Рођен је талентован и верујем да је најбоље тек пред њим. Такође, уживаће јер ће ценити сваки тренутак на терену", рекао је Хјулманд.

Он није могао да потврди да ли ће један од најбољих фудбалера селекције бити у стартној постави против Србије, већ се осврнуо на то шта значи имати Ериксена на располагању.

"Сматрам да можете бити бољи у којим год да сте годинама. Због начина на који се креће, како изгледа физички, сигурно је да може да игра још много година. Можда ће бити мало другачији играч него раније, али сам сигуран да има много добрих година испред себе", закључио је Хјулманд.

Утакмица Данске и Србије на програму је у уторак од 18.00 часова на стадиону "Паркен" у Копенхагену, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи