Чукарички преокретом до победе над Радничким и полуфинала Купа Србије

Фудбалери Чукаричког после преокрета савладали Раднички из Ниша са 3:2 (1:2) и пласирали се у полуфинале Купа Србије. Раднички је водио са 2:0, али је домаћин успео да преокрене.

Одлична утакмица на Бановом брду. Обе екипе биле су расположене за надметање и жељне да се домогну полуфинала купа. Права такмичарска утакмица, тврда, на моменте оштра, ипак све у границама фер-плеја. На крају, Чукарички је успео да искористи шансу више и заслужено се пласира у полуфинале такмичења. Да је било супротно, не би било незаслужено. Малобројна публика могла је да ужива у узбудљивом мечу, а још једном се испоставило да је предност од два гола "најгори" резултат.

Сјајан темпо наметнуо је Чукарички од самог почетка сусрета. Играло се отворено на обе стране. Домаћин је пропустио своју шансу да први поведе, уследила је казна у 15. минуту.

Лепа акција гостију, који су се коначно ослободили притиска, Кнежевић је упослио Чумића испред казненог простора, негде по средини. Овај је нациљао и између два штопера Чукаричког нашао лопти пут до мреже. Погодио је доњи десни угао гола Петровића.

Уследио је период игре у коме је доминирао Раднички. У 24. минуту на семафору је стајало 0:2. Аут са леве стране, лопта долази до Летића, који је на супротној страни упослио усамљеног Чумића, а овоме није било тешко да пласира лопту у мрежу.

Потом је гост умртвио игру. Успео је Раднички да успори темпо, тек понека полушанса на обе стране. Када се очекивало да ће се на полувреме отићи са овим резултатом, Чукарички је успео да постигне погодак.

Након дуела са Бирманчевићем у казненом простору, Тодоровски је играо руком и судија је показао на белу тачку, играо се 45. минут. Прецизан са креча био је Тедић, лопта у једну стану, а голман Ристић у другу.

Прилику да поново дође до два гола предности пропустио је Раднички у 54. минуту из пенала. Претходно је после центаршута Чумића, лопта погодила Шапића у руку и судија је показао на креч.

Голман Петровић је прочитао где ће шутирати Михајловић и његов покушај одбија у корнер.

Настављено је са отвореном игром на обе стране, екипе су покушавале да стигну до гола. Бележимо неколико изгледних прилика на обе стране, али није било промене резултата. Раднички је отвореном игром успео да збуни домаћина, који је очекивао да ће противник бранити стечену предност.

Ипак, домаћин се није мирио са елиминацијом, све силовитије је кренуо ка голу противника и из једне такве акције долази до изједначења у 82. минуту. Кајевић је центрирао са леве стране, лопту је главом захватио Тедић и преварио голмана Ристића за 2:2.

Када се очекивало да ће панал рулет одлучити победника, Чукарички је дошао до преокрета. Поново Тедић, примио је лопту иза леђа одбране домаћина и шутом из прве маритао Ристића.

Раднички није имао снаге нити времена да се избори за изједначење.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару