Спектакл, седам голова и победа Бајера над Борусијом

Фудбалери Бајера из Леверкузена победили су Борусију Дортмунд резултатом 4:3 у 21. колу Бундеслиге. У атрактивној голеади пуној преокрета виђеној на "БајАрени", победу је ипак извукла домаћа екипа.

Утакмица Леверкузена и Дортмунда оправдала је сва очекивања. Динамична игра није престајала све до самог краја.

Домаћин је стигао до предности у 20. минуту. Надием Амири је са своје половине прецизним додавањем упослио Кевина Воланда, који је лако реализовао напад.

Борусија је врло брзо одговорила. Џејдон Санчо је центрирао из угла, а капитен Матс Хумелс је снажно ударио главом ка голу Леверкузена за 1:1.

Десет минута касније, Борусија је повела голом Емреа Џана. Турчин је на дебију за Дортмунд постигао сјајан погодак са скоро 30 метара од гола.

До поравнања резултата дошло је након новог поготка Кевина Воланда, који се најбоље снашао у шеснаестерцу након центаршута. На одмор се отишло при резултату 2:2.

Борусија је преузела водећу улогу у наставку и запретила неколико пута. Џејдон Санчо је постигао погодак у 52. минуту за ново вођство Дортмунда, али га је главни арбитар Маркус Шмит уз помоћ колега из ВАР просторије поништио због фаула који је пре гола направио Ђовани Рејна.

Ипак, Борусија није дуго чекала на нови погодак. Одличну акцију своје екипе у 63. минуту голом је крунисао Рафаел Гереро.

Леверкузен је чекао своју прилику до 81. минута, а затим је уследио "блицкриг".

Прво је Леон Бејли донео изједначење, а већ у наредном нападу је Ларс Бендер био највиши у скоку и поставио коначан резултат - 4:3, за коначан резултат спектакуларне утакмице у Леверкузену.

Занимљиво је да је на овом мечу окончана сјајна серија младе звезде Дортмунда Ерлинга Халанда, који се први пут од када је дошао међу "милионере" није уписао у стрелце. 

Овом победом Бајер се на табели приближио данашњем ривалу, пошто на петом месту има 37 бодова, односно два мање од трећепласираног БВБ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару