Партизан убедљив, Марковић стрелац

Фудбалери Партизана савладали су екипу Пролетера у гостима са 3:0 у мечу осмог кола Линглонг Суперлиге Србије. Црно-беле у четвртак очекује меч Лиге Европе са АЗ Алкмаром.

Партизан је одиграо одличан меч у Новом Саду, против екипе Пролетера.

Црно-бели су од самог старта наметнули ритам који им више одговара, били опасни по гол домаће екипе и користили своје шансе.

Прво полувреме прошло је без постигнутих голова, али су црно-бели у другом успели да постигну сва три.

Тошић је у 56. минуту скинуо притисак са леђа Партизана поготком. Садик је добро вратио лопту до Тошића, а овај прецизним ударцем са ивице шеснаестерца затресао мрежу Пролетера.

На 2:0 повисио је Садик. Нападач је успео да искористи другу или трећу стопостотну шансу у којој се нашао током меча. Натхо је одлично упослио свог нападача, а овај са два контакта са лоптом ефектно постигао гол.

Коначних 3:0 поставио је повратник у редове Партизана Лазар Марковић у 78. минуту. Поново сјајан пас Натха ка Марковићу који је избегао офсајд замку, изашао у ситуацију један на један са голманом и без већих проблема постигао гол.

Партизан је у шест мечева Суперлиге уписао четири победе и два ремија, па са 14 бодова заузима пету позицију на табели.

Пролетер остаје на пет бодова и на 14. позицији на табели. 

У осталим резултатима Црвена звезда је победила Инђију са 2:1, Јавор је са 3:0 савладао Рад, Напредак са 4:1 био бољи од Радника, док су Вождовац и Чукарички играли нерешено 2:2.

Црно беле у четвртак очекује меч Лиге Европе са АЗ Алкмаром, док ће им наредни меч домаћег првенства бити "вечити дерби".

Табела: Војводина 19 бодова, Црвена звезда 18, ТСЦ 17, Чукарички 16, Партизан 14, Раднички Ниш 13, Напредак 11, Спартак 9, Јавор 8, Вождовац 8, Инђија 7, Младост Лучани 6, Рад 6, Пролетер 5, Радник 4, Мачва 2.

Овако је протекао меч:

22.20 – Крај меча, убедљива победа Партизана од 3:0.

22.08 – ГООЛ! Партизан води са 3:0 од 78. минута, Лазар Марковић постиже гол. Марковић постиже гол у повратку, побегао је одбрани домаће екипе и потом матирао голмана Петрића.

22.02 – ГООЛ! Садик повисује на 2:0 за Партизан у 73. минуту. Натхо је упослио свог нападача, који је успео да смири лопту, а потом је и пошаље у мрежу ривала.

21.52 – Повратник у редове Партизана Лазар Марковић улази на терен у 63. минуту.

21.48 – Невероватан промашај Садика у 59. минуту. Прошао је нападач Партизана одбрану, као и голмана ривала, али је онда погодио стативу.

21.45 – ГООЛ! Партизан води од 56. минута, стрелац је Тошић. Јако лепа акција црно-белих, Садик је одложио лопту за Тошића, који прецизним ударцем са ивице шеснаестерца постиже погодак.

21.35 – Почело је друго полувреме.

21.18 – Полувреме је у Новом Саду, Пролетер – Партизан 0:0.

20.59 – Меч је настављен...

20.57 – Због скандирања Партизанових навијача, главни судија Николић прекинуо је сусрет.

20.52 – Две опасне ситуације пред голом Пролетера, у обе је учествовао Шћекић. Прво је шутирао главом након корнера, ударац је руком је изблокирао дефанзивац домаће екипе, али пенала није било. У другој ситуацији, поново након корнера Шћекић се нашао сам, а овога пута је ногом са само пар метара преко гола ривала.

20.48 – Најбољу прилику на мечу Партизан пропушта у 17. минуту. Натхо је одлично упослио Милетића, који се убацио у шеснаестерац ривала и шутирао из првог додира, али тај шут завршава мало поред стативе.

20.30 – Почео је меч...

20.20 – Познати су састави тимова:

Пролетер: Петрић, Танасин, Андрејевић, Лукашевић, Ковачевић, Пејић, Б. Јовановић, Чоловић, Марјановић, Новаковић, Бабић. 

Партизан: Стојковић, Милетић, Вујачић, С. Павловић, Брежанчић, Шћекић, Здјелар, Тошић, Натхо, Стевановић, Садик.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару