Терзић: Полуписмени Кокеза, држава мора да подржи Звезду и Партизан

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је да црвено-бели имају помоћ државе и додао да би таква ситуација требало да буде у два највећа српска клуба.

"Звезда се не може водити без подршке државног врха. Тако је било и пре 30 година. Ко год другачије мисли, луд је, а исто то важи и за Партизан, па и Раднички и Спартак у локалним самоуправама. Превише су Звезда и Партизан важни за државни врх", рекао је Терзић.

Он истиче да ће отићи када не буде имао подршку државе и навијача.

"Звезда има подршку државе. Први пут када осетим да немам подршку навијача и државе отићи ћу. Сведоци смо шта је Вучић рекао и да је помогао и Партизану за евролиценцу. То је за похвалу, клубове не сме да води улица".

Терзић је наставио препуцавање са првим човеком Фудбалског савеза Србије Славишом Кокезом.

"Боље би му било да добро да се фокусира на утакмицу са Велсом. Не разумем реакцију полуписменог и сујетног Кокезе. Боље да прочита мој интервју и нешто научи. Не разумем његову реакцију и прављење таквог амбијента. Овде се не ради о Вучићу, већ о истини да су важни клубови, ко год да буде на челу државе, да ли кроз премијера, председника, министара".

Терзић је рекао да су у новој сезони главни циљеви освајање шампионске титуле и афирмација младих фудбалера из омладинске школе.

"Главни циљ увек мора да буде освајање титуле, а ове године имаћемо обавезу да афирмишемо младе. То смо испустили у прошлој сезони и морамо да надокнадимо. Европско тржиште препознаје само младе, Звезда има одличну школу, довели смо најталентованије играче у Србији и они су стасали да одговоре захтевима првог тима. То зна и наш тренер", рекао је Терзић новинарима на првом окупљању у сезони 2017/2018.

Како је навео, Терзић има пуно поверење у тренера Владана Милојевића и спортског директора Митра Мркелу у испуњивању амбиција.

"Неће бити лако реализовати два постављена циља, али верујем у Милојевића и Мркелу, који су се показали управо у том делу. Форсирање Звездине деце није алиби, морамо да ујединимо два циља. То је дугорочна стратегија клуба".

Црвено-бели су до сада довели само Марка Гобељића из Напретка, а према речима Терзића, Звезда нема новац за скупе играче под уговорима.

"Тражимо појачања из три групације, из Суперлиге, повратнике наше из иностранства и странце. Имамо пет странаца, стручни штаб рачуна на све и сваки је потребан. Немамо новац да плаћамо велика обештећења, можда ситна да, и то је резултат недомаћинског пословања претходних руководстава".

Терзић је открио да ће досадашњем капитену Александру Луковићу, који извесно завршава каријеру, бити понуђена нова функција.

"Одлучили смо се за драстично подмлађивање тима, осим са Анђелковићем сарадња није настављена са искусним играчима. Са Луковићем је обављен разговор, за њега има места у клубу, зависи од њега на којој функцији", закључио је Терзић, уз констатацију да ће Скупштина клуба бити одржана крајем јуна.

Фудбалери Црвене звезде почели су припреме за нову сезону са 27 играча на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи