Звезда почела припреме, Гобељић ново лице, без Луковића и обећања Милојевића

Фудбалери Црвене звезде почели су припреме за нову сезону са жељом да на стадион "Рајко Митић" врате титулу првака Србије. Тренер Владан Милојевић избегао да обећа резултатске успехе, али се обавезао на велики рад.

Новом тренеру Владану Милојевићу, који је на крају сезоне наследио Бошка Ђуровског, на прозивци се јавило 27 фудбалера.

За сада једини новајлија међу црвено-белима је Марко Гобељић из Напретка, уговори су истекли Александру Луковићу, Предрагу Сикимићу, Петру Орландићу и Немањи Супићу, док је Марку Полетановићу завршена позајмица из белгијског Гента.

Уз дозволу клуба одсутна су шесторица странаца – Мичел Доналд, Дамијан Ле Талек, Абрахам Фримпонг, Ричмонд Боаћи, Матеус Вивеирос и Џон Руиз – а репрезентативне обавезе спречиле су Филипа Манојловића, Гелора Кангу, Срђана Плавшића, Михаила Ристића, Милоша Стојановића, Марка Мијаиловића, Владимира Јововића и Калида Ауча да се јаве на прво окупљање.

Са екипом су Ненад Милијаш, Марко Петковић и Душан Анђелковић, као и шесторица омладинаца.

Фудбалери Црвене звезде у Београду радиће до понедељка, а потом иду на базични део припрема на Златибор где ће провести 12 дана.

Већ 29. јуна играју први меч првог кола квалификација за Лигу Европа.

Милојевић: Верујем у успешну сезону, проценићемо ситуацију са појачањима

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да верује у успешну сезону, али да не обећава ништа сем великог рада и вере у тим.

"Никад се до сада у каријери нисам срео са малом паузом, али то је изазов. Оптимиста сам, радићемо напорно. Немам страх, не треба ни да постоји, а волео бих да на играче пренесем позитивну енергију. Можда делујем самоуверено, али верујем у свој рад", рекао је Милојевић.

Он наводи да још увек не зна на којим позицијама су му потребна појачања, а да ће бити сигуран када се боље упозна са екипом.

"Биће одлазака и долазака... Странце очекујем до краја недеље, до тада ћу се боље упознати са младим играчима".

На питање да ли је реално да се Звезда пласира у Лигу Европа Милојевић није желео да буде децидиран.

"Нећете од мене чути ништа, осим да Звезда има највише циљеве. Не волим обећања, даћемо све од себе да направимо успех".

Он не сматра да је прошла сезона била "толико лоша са форсирањем странаца", али да су у наредној планови другачији.

"Морам да сагледам и видим вредности свих играча. Имамо добар микс играчког кадра, волим искусне лидере како би млади учили од њих", закључио је Милојевић.

Нови Звездин десни бек: Надам се да ћу оправдати очекивања 

Марко Гобељић истакао је да је почаствован што је дошао у клуб за који навија од малена.

Гобељић, досадашњи играч Напретка, који може да покрива више позиција (десни бек, везни, нападач), потписао је трогодишњи уговор.

"Велико ми је задовољство што сам дошао у Звезду, остварио сам дечачки сан. Захвалио бих се управи клуба што ме је довела, надам се да ћу оправдати очекивања", рекао је Гобељић на промоцији.

Он је истакао да је последњих годину дана у Напретку играо као други нападач, али да му није страна позиција десног бека, на којој би требало да игра у Црвеној звезди.

"Од малих ногу навијам за Звезду, доста утакмица сам гледао уживо на стадиону. То сам и показао када сам против Звезде постигао гол и нисам га прославио", навео је 24-годишњи универзалац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи