Читај ми!

Победа Партизана после преокрета

Партизан – Напредак 3:2. Фудбалери Партизана савладали су на свом терену екипу Напретка из Крушевца, у првом мечу 17. кола Суперлиге. Пет голова, два искључења, много пропуштених прилика – сасвим довољно за дерби кола. Напредак имао два гола предности, Леонардо двоструки стрелац.

Фудбалери Партизана су забележили нову победу у Суперлиги Србије, пошто су у 17. колу на свом терену са 3:2, после преокрета, савладали екипу Напретка из Крушевца.

Гости из Крушевца пружили су добру партију, водили са 2:0, али су на крају црно-бели стигли до заслужене предности.

Напредак је повео из прве озбиљније акције на утакмици, а у 19. минуту је Гобељић био стрелац.

Црно-бели у 36. минуту остају са играчем мање на терену, пошто му је судија Ненад Ђокић, због наводног симулирања, показао други жути картон.

Напредак користи бројчану предност на терену и, после велике грешке Балажица и Милетића, Вукановић излази сам пред Кљајића и са сигурношћу користи указану прилику.

Ипак, већ у финишу првог дела Леонардо постиже погодак, на асистенцију Саше Илића, па црно-бели на одмор одлазе са само голом заостатка.

У 55. минуту је досуђен пенал за Партизан. Лековић је оборио Божинова, а судија Ђокић је показао на белу тачку, истоврено и други жути картон за дефанзивца Напретка.

Леонардо је сигуран извођач најстроже казне, па Партизан стиже до изједначења.

Већ се ближио крај меча, када је Алан Стевановић постигао коначан резултат. Офанзивни везиста црно-белих је, после солопродора, упутио ударац ка голу Петровића, лопта је окрзнула дефанзивца гостију Симоновића и завршила у мрежи.

Партизан је вечерашњом победом задржао друго место на табели и сада има 38 бодова, док је Напредак четврти са 31 поеном.

Црно-бели ће у среду у 18. колу играти у гостима са новосадском Војводином, док ће Напредак у Крушевцу дочекати Металац из Горњег Милановца.

Парови 17. кола Суперлиге Србије:

Партизан – Напредак 3:2

Субота:

Младост – Борац (13.00)
Нови Пазар – Јавор (13.00)
Бачка – Војводина (13.00)
Раднички – Спартак (13.00)
Радник – Чукарички (13.00)
Вождовац – Рад (13.00)
Металац – Црвена звезда (15.00)

Овако је протекао меч у Београду:

18.54 – Завршен је меч у Београду, Партизан – Напредак 3:2.

18.44 – ГОЛ! Партизан води са 3:2, стрелац је Стевановић у 84. минуту.

18.17 – ГОЛ! Леонардо прецизан са беле тачке – 2:2.

18.16 – Пенал за Партизан! Лековић је оборио Божинова, добио други жути картон, а црно-бели ће имати прилику да изједначе.

18.06 – Настављен је меч у Београду.

17.47 – Полувреме, Напредак – Партизан 1:2.

Црно-бели су били бољи ривал у првих 45 минута, али је Напредак искористио једине две прилике на мечу. Партизан ће у наставку бити ослабљен искључењем Уроша Ђурђевића, којег је, чини се неоправдано, искључио судија Ненад Ђокић.

17.46 – ГОЛ! Партизан у надокнади првог полувремена постиже погодак – Леонардо смањује разлику на 2:1.

17.41 – ГОЛ! Напредак користи грешку одбране Партизана и стиже до два гола предности. Стрелац је Вукановић у 42. минуту.

17.36 – Партизан у финишу првог полувремена остаје са играчем мање на терену, пошто је судија Ђокић одлучио да покаже Ђурђевићу други жути картон.

17.19 – ГОЛ! Напредак од 19. минута води са 1:0 голом Гобељића.

17.00 – Почео је меч на стадиону Партизана.

16.57 – За неколико минута почиње дуел између Партизана и Напретка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару