Муслин: Пласман на СП вратиће углед фудбалу Србије

Нови селектор фудбалера Србије Славољуб Муслин рекао је данас да је свестан изазова који га очекује и да сви у државном тиму имају обавезу да пласманом на Светско првенство у Русију 2018. године врате углед српском репрезентативном фудбалу.

"Србија је изнад и испред свих нас и сви имамо обавезу да дамо максимум како би наш репрезентативни фудбал вратили на мапу најбољих репрезентација. А пласман на Светско првенство у Русију управо то и значи, углед који Србија заслужује", рекао је Муслин за сајт Фудбалског савеза Србије.

ФСС је на седници Одбора за хитна питања једногласном одлуком поставио Славољуба Муслина за селектора репрезентације. Бивши тренер Црвене звезде, Бордоа и Локерена ће предводити репрезентацију до завршетка квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији, уз могућност продужетка у случају пласмана.

"За мене је ово велико признање, врхунац у каријери и огроман изазов. Пред нама је веома тежак задатак, мисија коју морамо да испунимо и пласирамо се на Светско првенство. Неће бити лако, али да нисам свестан изазова не бих се ни прихватао посла. Очекује нас напоран пут, пун искушења, али мислим да имамо и знања и моћи, пре свега квалитета, да остваримо наше жеље", рекао је Муслин.

На констатацију да је државни тим изгубио подршку навијача, Муслин је рекао да су "победе и добри резултати лек за све".

"Имамо добре играче, али место на ранг листи Фифа (56) говори где се тренутно налазимо. Морамо заједничким снагама да вратимо поверење нације, вратимо народ на трибине, јер када погледам земље у окружењу само Србија нема ветар у леђа који би јој помогао да лакше прелази препреке. И када сам био у Звезди публика нас је носила до успеха, а сви ривали су били у проблему када су долазили на наш стадион. Волео бих да имамо ту слику која би значила хемију између играча и навијача, верујем да ће тако и бити", навео је он.

Репрезентација Србије ће до почетка квалификација у септембру, играти три припремне утакмице, против Кипра, Израела и Русије.

"Имаћ три меча да се упознам са играчима, да поставимо неке ствари и надам се да се добро спремимо за први меч у квалификацијама против Ирске. Победа у том мечу вратила би неопходан амбијент, сви бисмо добили на самопоуздању и наставак квалификација би био, условно речено, лакши. Неће бити лако, очекује нас тежак посао, али уз подршку навијача, чије поверење морамо да стекнемо, можемо на Светско првенство", рекао је Муслин.

Селектор је додао да ће отежавајућа околност за његову екипу бити одусуство Немање Матића и Александра Коларова на старту квалификација, али да "нећемо да кукамо, већ да тражимо решења".

"Видећемо у наредне три утакмице да добијемо слику која ће нас увести у премијерни дуел са Ирском. Имамо добре играче, желим да у дресу репрезентације видим њихов учинак као када се боре у клупском дресу", рекао је Муслин.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару