Јовановић: Можда опет заплачем, кад Звезда уђе у ЛШ

Омладинска репрезентација Србије постаје првак света победом над Бразилом у финалу, Вукашин Јовановић пада на колена, истинске дечије сузе навиру, не може да их заустави. Слика која је 20. јуна 2015. године обишла свет остаће упамћена у историји јер на најбољи начин описује чари фудбала емоцију због које је "најважнија споредна ствар" најпопуларнија игра на планети.

Сузе радоснице младог Звездиног фудбалера "натерале" су многе Србе широм планете да плачу заједно са њим, а Јовановић, када размишља о 2016. години, има једну жељу - да у црвено-белом дресу заигра у Лиги шампиона, па макар морао поново да заплаче.

"Једном сам плакао, било би глупо опет, али емоције не могу да се контролишу. Покушаћу да их избегнем, али биће пуно емоција. У Звезди сам од своје 10 године, овде сам научио да немам шта да једем, будем познат, да ме људи поздрављају на улици Звезда је велика породица која носи тугу и радост. Прошле сезоне сам туговао, а ове имам прилику да се радујем. Улазак у Лигу шампиона био би фантастичан успех, али рано је да причамо сада о томе, почео је причу Јовановић у новогодишњем интервјуу Танјугу.

Јовановић је добрим играма скренуо пажњу бројних тимова широм Европе, али истиче да би волео да се опроба у иностранству тек после пласмана у Лигу шампиона са Црвеном звездом.

"Није исто играти Лигу шампиона са неким другим великим европским тимом или са клубом из свог града и где сам научио прве кораке. Звезда ми је све дала, направила од мене човека и фудбалера, много тога доживео сам овде. Нисам сањао ни титулу првака света, ни Лигу шампиона, па сам једно достигао. Ушао сам у први тим када је клуб био у јако лошој ситуацији, али сада има наговештаја о пласману у Лигу шампиона.

Млади дефанзивац истиче да бољу 2015. годину није могао да замисли, али и да је тек на почетку каријере и да жели још много тога да постигне.

"Морам да будем задовољан и срећан јер сам за само шест месеци освојио титулу првака света, а са Звездом сам на добром путуи да постанем шампион Србије. Оне су ми најдраже у животу и биће ми подстрек у животу за неке нове успехе. Освојио сам трофеј првака света са земљом у којој сам рођен и коју волим, а сада и са клубом у којем сам одрастао и где сам као дечак маштао да играм, тако да сам урадио ствари које нико не може да ми избрише".

Он додаје да, упоркос огромњ предности, нико у Звезди и не помишља да се у другом делу сезоне опусти и "просипа бодове".

"Не смемо да се опуштамо, бићемо опрезни до краја. Не желимо да просипамо бодове, већ да побеђујемо јер смо тако научили, поготово ми који смо поникли у Црвеној звезди.

Мотива сигурно неће недостајати, никада нам неће досадити да побеђујемо и на пролеће очекујем наставак низа. За мене, прошла година је као из снова и надам се да ће ова бити још боља".

Тим Миодрага Божовића ушао је у клупску историју пошто је у једној сезони везао 19 победа заредом.

"После турбулентног почетка сезоне нико није веровао да бисмо могли да вежемо 19 победа. Међутим, остварили смо тај подухват, за шта је најзаслужнија атмосфера у свлачионици и сјајно другарство. Све је било предодређено за овакав успех. Мислим да можемо још више и боље за неких 30 или 40 одсто када прођемо припреме, закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи