Читај ми!

Терзић: Нико од првотимаца није на продају, али од продаје живимо

Одлазећи генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је да нико од стандардних првотимаца није на продају, али да је црвено-белима потребан новац како би добили лиценцу Уефе за европска такмичења.

"Ниједан играч који данас игра стандардно није на продају. С друге стране, новац нам је потребан да би клуб добио Уефину лиценцу, наставио да живи и побеђује. Не очекујемо да нам неко поклони новац. Новац се, као и свуда у свету, мора зарадити, и то од ТВ права, улазница, спонзора, Уефиних такмичења и трансфера. То су пет кључних извора прихода у свим клубовима света", рекао је Терзић за Звездину ревију.

Он је додао да су ТВ права продата пре пар година, да су улазнице јефтине због мале платежне моћи грађана Србије, тако да клубу преостаје само новац од великих спонзора и продаје играча.

"Волео бих да избегнемо продају играча, али видећемо. Постоји могућност да се са неким иностраним клубом потпише предуговор, да сада добијемо сав новац, али да играч остане код нас до краја августа и завршетка квалификација за Лигу шампиона", додао је он.

Терзић је поновио да је Звезди приоритет да освоји шампионску титулу ове сезоне и наредне изобри пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе.

"Више бисмо волели Лигу шампиона, али то је и тежи пут. Од ове године и Лига Европа доноси приход од Уефе и то 6,5 милиона евра директно, плус четири милиона евра приход од улазница плус многи индиректни приходи. Једини исправан пут за дугорочну финансијску стабилизацију клуба јесте сваке године учешће у Лиги шампиона или Лиги Европе. Убеђен сам да ћемо у томе и успети", оценио је Терзић.

Он је рекао да у овом тренутку није могуће оформити регионалну фудбалску лигу, иако би она донела економски напредак клубова.

"Можда би таква лига имала добре економске ефекте на неке клубове у региону, али мислим да у овом тренутку није још сазрело време да ми играмо са хрватским и босанским клубовима у заједничкој лиги. Имали бисмо више штете него користи. Рано је за тако нешто", оценио је Терзић и додао да би требало донети закон о приватизацији.

"Мислим да би требало донети закон о приватизацији фудбалских клубова као могућност, а не као обавезу, па нека клубови сами изаберу да ли хоће да спроведу процес приватизације или могу успешно функционисати и као удружења грађана", додао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару