Поповић и Максимовић: Овакве утакмице враћају веру у српски фудбал

Тренер Чукаричког Зоран Поповић каже да су његов тим "пресекле" три ствари - пенал, гол у финишу полувремена и црвени картон. Миодраг Божовић се није појавио на конференцији.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић није се појавио на конференцији за медије после победе над Чукаричким (7:2), већ је то уместо њега учинио тренер голмана Срђан Максимовић.

Божовић је после утакмице дао кратку изјаву телевизији "Аренаспорт", у којој је рекао да је "његов тим тријумфом на Бановом брду против јаког противника показао да је против Борца у Купу Србије имао само лош дан", а потом је Максимовић са новинарима причао у име Звездиног стручног штаба.

"Прво полувреме дефинитивно враћа веру у српски фудбал... Не мислим само резултатски, већ је и поред тога било много шанси и заиста смо могли да уживамо. Пре три дана смо доживели онакав пораз и испали из Купа, а само неколико дана касније видели смо нешто потпуно супротно. Верујемо да овако нешто није могла да уради екипа без карактера, јер ово може само онај ко има јак карактер", рекао је Максимовић.

"Остварили смо битну победу из више разлога. Друго полувреме смо 'отворили' голом, а онда је Чукарички добио црвени картон и ту је била решена утакмица... После тога смо меч привели крају. Тај црвени картон је резултирао високом победом", казао је он.

Максимовић је навео да су се црвено-бели озбиљно припремали за утакмицу са Чукаричким.

"Код нас у Звезди Чукарички доживљавамо као веома озбиљан тим. Ми смо се максимално спремили за ову утакмицу, јер они то заслужују. Један су од најбољих клубова у Србији", рекао је Максимовић.

Он је додао да се пре утакмице са тренером Миодрагом Божовићем договрио да дође на конференцију за новинаре у случају победе Црвене звезде.

Тренер Чукаричког Зоран Поповић рекао је да се овакви порази доживљавају једном у животу и додао да клубу предстоји велика анализа.

"Крајње чудна утакмица. Видели сте и сами... Овакви порази се дешавају једном у животу. Звезда је један такав претрпела пре три дана, а ми данас. Остаје нам да добро анализирамо утакмицу", рекао је Поповић.

Он је као кључни тренутак утакмице навео црвени картон Филипа Стојковића у 54. минуту.

"Фантастично прво полувреме, одличне обе екипе. Прво полувреме посебно враћа веру у српски фудбал, али зашто не и друго. Ипак, рекао бих да су пресудни моменти били једанаестерац за Звезду, гол у судијској надокнади времена и црвени картон... Ми то кадровски нисмо могли да издржимо", рекао је Поповић.

Шеф стручног штаба екипе са Бановог брда наговестио је да ће се његова екипа током зимског прелазног рока појачати и рекао да "није у реду оптуживати било кога од играча за овај пораз".

"Ми смо до црвеног картона могли да се носимо, али смо брзо након тога морали да реагујемо изменом, а и примили смо гол после ког је екипа пала. У првом делу смо поштовали договор и држали одбрану на 30 метара од гола, али се у наставку све играло у казненом простору, а ми ту нисмо одговорили на прави начин. Предстоји нам да се појачамо како бисмо могли да задржимо ову позицију на табели", закључио је Поповић.

Црвена звезда заузима прво место у Суперлиги са 56 бодова, док је Чукарички трећи са 35.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи