Аугзбург и његов "голман преварант"

Аугзбург је тим који ће у наредним данима - са пуним правом и из врло очигледних разлога - бити у фокусу фудбалског дискурса у Србији. Због тога је њихова победа на гостовању Келну у Бундеслиги, то јест начин на који су до ње дошли, толико важна. Посебно имајући у виду надреалне муке фудбалера Партизана са једанаестерцима ове сезоне.

Дуел Келна и Аугзбурга није произвео голове до 58. минута, када је свиран пенал за домаћи састав. Док је арбитар припремао извођење ударца, голман Аугзбурга Марвин Хиц је искористио гужву и крампонима дословце копао земљу на белој тачки и око ње.

Његов циљ, наравно, био је да максимално отежа посао Антонију Модесту, Французу из редова Келна.

Његова зврчка (можемо је назвати и другачије) је потпуно успела, јер се Француз оклизнуо и није успео да постигне гол. Само осам минута касније, сјајни Раул Бобадиља је постигао победоносни гол за баварски тим.

„То није било најпоштеније са моје стране. Ја нисам такав. Неће се више поновити. Желео сам само да отежам извођачу", рекао је Хиц после меча.

Играчи Партизана су ове сезоне играли без имало конзистентности - у сваком смислу импресивно у Европи, несхватљиво траљаво и аљкаво у Србији. Али оно где су били доследни јесу промашени једанаестерци, којих је било нестварно пуно. Остаје да се надамо да ће, ако и против немачког тима буду имали прилику да изводе пенал, то урадити успешније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи