Читај ми!

Сегрегација у Кијеву: Расизам или немоћ?

Расизам у Украјини, макар у Кијеву, све више узима маха. На мечу са Челсијем напоаднути тамнопути навијачи, директор Олимпијског стадиона сматра да је једино решење одвајање трибина по расној основи.

Велика прашина подигла се после меча Лиге шампиона на Олимпијском стадиону у Кијеву, између Динама и Челсија, када је група навијача домаћег тима напала четворицу тамнопутих навијача, који су се нашли близу њих на трибини.

Уефа је и званично започела поступак против украјинског клуба због расистичког понашања навијача, као и немира на трибинама Олимпијског стадиона.

Да ствар буде још гора, директор Стадиона Владимир Спилченко неспретно је изјавио Вашингтон посту да он не види друго решење, осим да се одвоји један део трибина за тамнопуте навијаче.

Таква изјава наишла је на жестоку осуду у јавности, а стигла је и до организације Фудбал против расизма у Европи (FARE), чија председница Пијара Повар сматра да је највећи проблем у "немоћи одређених људи, који не схватају важност решавања проблема".

Динамо је у марту био кажњен због расистичког понашања навијача према противничким играчима (на утакмици са Евертоном у оквиру Лиге Европе), новчаном казном од 15.000 евра, као и затварањем дела трибина Олимпијског стадиона.

Очекује се да нова казна Уефе буде драстичнија.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи