Спонзори против Блатера, "Виза", "Кока-Кола" и "Мекдоналдс" траже да оде из Фифе

Позната светска компаније и велики спонзори Фифа, америчке компаније "Кока-кола" и "Мекдонладс", позвале су председника Сепа Блатера да моментално напусти ту функцију. Апелу се, нешто касније, прикључила и "Виза".

Амерички гигант из Атланте је први спонзор Светске фудбалске федерације који је јавно затражио од председника Сепа Блатера да оде са тог места.

Наиме, како стоји у мејлу који је доспео у јавност "Сваки дан који прође донси све гору слику о Фифу и штети њеном угледу", наводи се у поруци и додаје:

"Фифи је потребна свеобухватна и хитна реформа, а то се једино може постићи кроз истински независан приступ". 

На крају поруке "Кока-Кола" позива руководство Фифе да формира независну комисју која ће реформисати ту организацију и повратити поверење свих љубитеља спорта.

Недуго након познатог произвођача сокова, огласио се и светски познат ланац брзе хране "Мекдонладс" са истим ставом и захтевом.

"Дешавања последњих недеља настављају да срозавају углед Фифе и поверење јавности у њено руководство", наводи се у саопштењу у којем се тражи одлазак времешног Швајцарца. 

Овој очигледно синхронизованој "побуни" спонзора против првог човека светског фудбала придружила се и "Виза". 

Председник Фифе Сеп Блатер, који је на тој функцији од давне 1988. године, је након великих корупционашких афера најаваио одлазак са место првог човека, да би пре неколико дана ту одлуку променио, правдајући се да он ништа незаконито није урадио. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи