Читај ми!

Ливерпул надиграо Сити, Арсенал поново трећи

"Редси" бољи од грогираног Манчестер ситија и сада равноправно конкуришу за неко од места које води у Лигу шампиона наредне сезоне. Арсенал победио Евертон и претекао Манчестер јунајтед.

Фудбалери Ливерпула су на Енфилду победили Манчестер сити са 2:1 у дерби утакмици 27. кола енглеске Премијер лиге. Тим из Манчестера се после пораза удаљио од одбране титуле, а Ливерпул укључио у борбу за Лигу шампиона.

Манчестер сити је овим поразом знатно умањио шансе да одбрани титулу у Премијер лиги, пошто има пет бодова мање и утакмицу више од првопласираног Челсија. Ливерпул се тријумфом укључио у борбу за пласман у Лигу шампиона – сада заузима пето место на табели.

У веома узбудљивој утакмици у Ливерпулу домаћин је заслужено дошао до три бода. "Црвени" су постигли два слична гола, а имали су и неколико прилика да дођу до убедљивијег тријумфа.

Ливерпул је повео у 11. минуту после доброг шута Џордана Хендерсона са око 20 метара, да би Сити до изједначења довео Един Џеко у 25. Победу "црвенима" донео је Филип Кутињо у 75. минуту, а гол је постигао из готово исте ситуације као и Хендерсон.

Могао је Сити само неколико минута касније да дође до изједначења, међутим, ударац Серхија Агвера са око седам метара десно искоса завршио је мало поред гола.

Арсенал је победио су у Лондону екипу Евертона са 2:0 (1:0).

"Тобџије" су овим тријумфом претекле на табели Манчестер јунајтед и вратиле се на позицију број три. Голове за тим Арсена Венгера постигли су Оливије Жиру у 39. и Томаш Росицки у завршници меча.

Резултати и стрелци 27. кола:

Арсенал – Евертон 2:0 (Жиру 39, Росицки 89)

Ливерпул – Манчестер сити 2:1 (Хендерсон 11, Кутињо 75 - Џеко 25)

Одиграно јуче:

Вест Хем – Кристал Палас 1:3 (0:1)

Барнли – Свонси 0:1 (0:0)

Манчестер јунајтед – Сандерленд 2:0 (0:0)

Њукасл – Астон Вила 1:0 (1:0)

Стоук - Хал 1:0 (0:0)

Вест Бромвич Албион – Саутемптон 1:0 (1:0)

Табела: Челси 60 бодова, Манчестер сити 55, Арсенал 51, Манчестер јунајтед 50, Ливерпул 48, Саутемптон 46, Тотенхем 44, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи