Ђурђић стрелац у победи Аугзбурга, Шалке силан

Аугсбург је савладао екипу Келна као гост у 14. колу Бундеслиге, а стрелац првог гола за овај тим био је некадашњи нападач Вождовца Никола Ђурђић. Шалке убедљив против суморно лошег Штутгарта. Волсфбург не да другу позицију. Менхенгладбах прекинуо црни низ. Бајерн минималним резултатом савладао Леверкузен.

Фудбалери Волфсбурга наставили су са добрим резултатима ове сезоне, пошто су у 14. колу Бундеслиге победили на гостовању Хановер са 3:1 (1:1). Овo је девети тријумф Волфсбурга у првенству.

Голове за победнички тим постигли су Де Брујне у 69. минуту и резервисти Дост у 69. и Арнолд у 85. минуту, док је једини погодак за домаћина постигао Хоселу у надокнади судијског времена у првом полувремену.

Борусија из Менхенгладбаха је прекинула серију од три изгубљена меча, пошто је на свом терену савладала Херту са 3:1, док је убедљиву победу у Штутгарту забележио Шалке - 4:0.

Највеће заслуге за славље клуба из Гелзенкирхена припадају Ерику Чупо-Мотингу, који је постигао хет-трик, а поред камерунског нападача у листу стрелаца уписао се и Макс Мејер.

Аугсбург је у 90. минуту дошао до победе против Келна са 2:1, уз гол српског интернационалца Николе Ђурђића, док је резултатом 1:1 завршен меч између Падерборна и Фрајбурга.

Фудбалери минхенског Бајерна победили су Бајер из Леверкузена са 1:0 (0:0).

Гости су пружили жесток отпор прваку Немачке, али су на крају погнутих глава напустили терен Алијанц Арене.

Тим из Ливеркузена је био бољи ривал у првом полувремену, када је пропустио неколико прилика да савлада голмана Мануела Нојера.

Казна је уследила у 51. минуту када је Франк Рибери сјајним волејом закуцао лопту у противничку мрежу и постигао јубиларни 100. гол у дресу Бавараца. 

Резултати и стрелци 14. кола Бундеслиге:

Борусија Менхенгладбах - Херта 3:2 (Јанчке 10, Рафаел 53, Азар 83 - Шајбер 45, Калу 90+2. пенал)

Келн - Аугсбург 1:2 (Уђах 13 - Ђурђић 53, Есвејн 90)

Хановер - Волфсбург 1:3 (Хоселу 45+1 - Де Брујне 4, Дост 69, Арнолд 85)

Падерборн - Фрајбург 1:1 (Качунга 89 - Дарида 18. пенал)

Штутгарт - Шалке 0:4 (Чупо-Мотинг 1, 21, 61, Мејер 10)

Бајерн - Бајер Леверкузен 1:0 (Ривери 51)

Одиграно у петак:

Борусија Дортмунд - Хофенхајм 1:0(1:0)

Недеља:

Хамбург - Мајнц (15.30)

Ајнтрахт - Вердер (17.30)

Табела: Бајерн 36 бода, Волфсбург 29, Аугсбург 24, Леверкузен 23, Шалке 23, Борусија Менхенгладбах 23, Хофенхајм 20, Хановер 19, Франкфурт 18, Мајнц 16, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи