Читај ми!

Њукасл зауставио Челси, Сити се приближио!

Фудбалери Њукасла су победили на свом терену екипу Челсија са 2:1, у утакмици 15. кола енглеске Премијер лиге, и тако нанели први пораз "плавцима" ове сезоне. То је искористио Манчестер сити, који је савладао Евертон уз доста муке. Стоук умало испустио победу над Арсеналом. Ливерпулу само бод против Сандерленда.

И то је, ваљда, морало да се догоди. Челси је забележио први пораз у првенству ове сезоне. Ипак, клуб из Лондона остаће први на табели Премијер лиге. Фудбалери Њукасла успели су да прекину Челсијев низ од 23 победе.

Њукаслов јунак био је Патрик Сисе. Мада није грао од почетка, постигао је оба гола за свој тим – у 57. и 78. минуту. Домаћин је онда остао са играчем мање, пошто је у 82. минуту због другог жутог картона искључен Стивен Тејлор.

Пре тог другог хладног туша за Челси, Азар је у 74. минуту био у прилици да изједначи после идеалне асистенције српског интернационалца Бранислава Ивановића, али је погодио само стативу.

Ипак, мало наде Челсију дао је Дидије Дрогба, који је феноменалним ударцем главом у 83. минуту смањио на коначних 2:1. "Плавци" су до краја утакмице имали иницијативу, али нису успели и други пут да савладају Џека Алнвика, који је као трећи голман екипе бранио у другом полувремену.

Фудбалери Манчестер Ситија искористили су кикс екипе Жозеа Мориња и победом над Евертоном од 1:0 (1:0) смањили су заостатак на три бода.

Актуелни првак Енглеске је теже него што се очекивало дошао до тријумфа и то након поготка из сумњиво досуђеног пенала, који је у 24. минуту искористио Јаја Туре.

На самом почетку меча терен је због повреде колена напустио нападач и ове сезоне убедљиво најбољи играч Ситија Серхио Агуеро. 

Фудбалери Стоука победили су Арсенал са 3:2 (3:0) у утакмици која ће врло вероватно остати упамћена као најузбудљивија у овом колу Премијер лиге.

Стоук је нанео четврти пораз Арсеналу, који полако, али сигурно губи корак са екипама из врха тебале. А мало је недостајало да Стоуку измакне победа, пошто је на полувремену водио са 3:0.

Гости су голом Санти Казорле у 68. минуту из пенала и неколико тренутака касније голом Арона Рамзија смањили вођство противника, али нису имали снаге за преокрет.

У међувремену тим Арсена Венгера остао је са играчем мање, пошто је други жути картон због повлачења добио Калум Чејмберс.

Ливерпул је на Енфилду одиграо само 0:0 против Сандерленда, а мреже су мировале и на мечу Хал - Вест Брмович Албион. Српски репрезентативац Лазар Марковић ушао је у игру у 78. минуту уместо Кутиња.

У осталим мечевима Квинс Парк ренџерс победио је Барнли са 2:0.

Табела: Челси 36 бодова, Манчестер Сити 33, Саутемптон 26, Манчестер Јунајтед 25, Вест Хем 24, Арсенал 23, Њукасл 23, Свонси 22, Тотенхем 21, Ливерпул 21, итд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи