Читај ми!

Вест Хем позива навијаче на фер навијање

Председници фудбалског клуба Вест Хем Дејвид Саливен и Дејвид Голд позвали су своје навијаче да навијају коректно против градског ривала Тотенхема у првом колу Премијер лиге и избегну антисемитске и друге пароле којима се вређа противник.

Лондонски клуб је претходних година "под лупом" због понашања његових навијача, који су током појединих утакмица узвикивали антисемитске пароле и наводно "шиштали", чиме су опонашали рад гасних комора коришћених у холокаусту.

"Суботња утакмица ће бити страствена и, као и увек, навијачи оба тима ће гласно подржавати своје екипе. Међутим, Вест Хем подсећа све домаће навијаче да ће они бити амбасадори клуба и да понашање мора да одражава вредности и стандарде клуба", наводи се у саопштењу двојице председника.

У клубу истичу да су поносни што подржавају догађаје који промовишу толеранцију и борбу против дискриминације.

"Свако неприкладно понашање је потпуно неприхватљиво и клуб га неће толерисати. Радећи с полицијом, клуб ће наставити политику нулте толеранције према сваком облику дискриминаторског понашања и сваки навијач који се неприкладно понаша, укључујући узвикивање расистичких, антисемитских и хомофобних парола, биће законски кажњен, али и забраном присуства на утакмицама", наводи се.

Утакмица између Вест Хема и Тотенхема игра се сутра од 16 часова.

"Вест Хем жели да захвали свим навијачима који су купили карте за сутрашњу утакмицу и лондонски дерби са Тотенхемом. 'Чекићари' су прошле сезоне остварили три незаборавне победе против Тотенхема, а медији су се у свакој утакмици концентрисали на дешавања на терену и изванредне наступе нашег тима", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи