Тријумф Србије након преокрета!

Ирска - Србија 1:2. У првој утакмици у 2014. години репрезентација Србије савладала је Републику Ирску. "Орлови" су одиграли јако слабо прво полувреме, били су немоћни на обе половине терена, и сасвим заслужено су губили. Међутим, изабраници Љубинка Друловића су у других 45 минута знатно подигли ниво своје игре, што је морало да се рефлектује и на семафору. Победа је можда могла да буде и убедљивија, само да су српски репрезентативци показали више жеље и сналажљивости у самој завршници. Ово је шести узастопни меч А селекције Србије без пораза.

Фудбалска репрезентација Србије победила је у Даблину национални тим Ирске са 2:1 у пријатељском сусрету.

Ирска је на почетку дуела била знатно боља, боље су изабраници Мартина О'Нила стајали на терену, и већ у другом минуту дошли су до гола који је, међутим, поништен због офсајда.

Домаћа селекција је у осмом минуту стигла до предности, пошто је после лоше интервенција капитена Србије Бранислава Ивановића лопта стигла до Шејна Лонга који је изашао сам испред Владимира Стојковића и лако га савладао.

Ирска је до полувремена могла да постигне још голова, али је Владимир Стојковић врло добро бранио.

Изједначење Србији донео је аутоголом Џејмс Мекарти у 48. минуту, када је пресекао додавање Александра Коларова с леве стране упућено Филипу Ђорђевићу.
Коначан резутат поставио је управо Ђорђевић у 60. минуту.

На клупи Србије дебитовао је селектор Љубинко Друловић, истина у функцији вршиоца дужности, док је од играча први пут шансу да игра добио фудбалер АЗ Алкмара Немања Гудељ. 

Овако је текао меч у Даблину: 

22.43 - Крај меча. 

22.06 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Филип Ђорђевић је поготком у 60. минуту показао карактеристику која је можда и најважнија за једног нападача. Ситуацију која је била "прежаљена", којој су претходила два слаба додавања, он је успео да претвори у погодак. Ово је свакако круна нешто боље игре "орлова" у другом полувремену. 

21.54 - ГООООЛЛЛЛ!!! Коларов је са левог бока ушао у средину, како то обично ради на теренима Премијер лиге, а затим је након одличног дуплог паса изашао сам испред ирског голмана. Покушао је да асистира, а онда је неспретни Мекарти послао лопту у сопствену мрежу.

21.50 - Игра се других 45 минута.

21.35 - Полувреме на велелепном "Авива" стадиону у Даблину. Србија не игра онако како су селектор и играчи најављивали. Остаје још 45 минута да се утисак поправи.

21.20 - Ирци су створили неколико изузетно повољних прилика, који су последица квалитетних напада које статична одбрана Србије не успева да брани на прави начин. У 30. минуту Шејн Лонг је изашао сам испред Стојковића, али је новопечени голман грчког Ерготелиса два пута врло добро реаговао. 

20.59 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Није најбоље почело. Након што им је поништен погодак на самом старту због офсајда, Ирци су повели у осмом минуту. Стрелац је био Шејн Лонг, иначе нови фудбалер Хал Ситија. Јасно је да је овај гол могао да буде спречен мало бољом рекацијом капитена Бранислава Ивановића, који, ако постоји оправдање, заиста дуго није играо на позицији штопера.

20.50 - Почела је утакмица на велелепном "Авива" стадиону у Даблину. Наш национални тим игра у саставу Стојковић, Рукавина, Бишевац, Ивановић, Коларов, Матић, Фејса, Марковић, Тадић, Баста и Ђорђевић.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару