Читај ми!

Србија у групи са Португалом, Данском, Албанијом и Јерменијом

Жреб у Ници одредио противнике у квалификацијма за Европско фудбалско првенство у Француској 2016. године. Србија је у Групи И у којој су Португал, Данска,Албанија и Јерменија. Поред ових тимова Србија ће одиграти, како и остале екипе у групи и два пријатељска меча са селекцијом Француске. Бивши селектори: Са Португалцима за прво место.

Фудбалска репрезентација Србије играће у квалификацијама за Европско првенство у Групи И, са репрезентацијама, Португала, Данске, Јерменије и Албаније. У Групи И биће и домаћин предстојећег првенства Француска, али пошто су "триколори" обезбедили учешће, те утакмице неће бити бодоване.

На предстојећем континенталном првенству први пут ће учествовати 24 репрезентације, за разлику од претходних пет, када је било 16. Ове квалификације обележиће још један новитет. Уводи се појам "недеља фудбала", тако да ће утакмице по групама бити игране од четвртка до уторка, када су у питању по два термина одигравања мечева.

Утакмице ће почињати у 18.00 или у 20.45. Када се игра по један меч у месецу, онда ће се играти од суботе до понедељка. Паласман на ЕП избориће две најбоље пласиране екипе из сваке групе, најбоље трећепласирана, док ће преостале четири трећепласиране играти у доигравању за учешће на континенталном првенству.

Европско првенство у Француској одржаће се од 10. јуна до 16. јула 2016. године.

Бивши селектори: Са Португалцима за прво место

Бивши селектори фудбалске репрезентације Југославије Слободан Сантрач и Милан Живадиновић оценили су да је Србија добила добру групу у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године и да ће са селекцијом Португалије водити борбу за прво место.

Србија ће играти у Групи И заједно са Португалијом, Данском, Јерменијом и Албанијом, одлучено је жребом у Ници.

"Португалци и ми борићемо се за прво место, остале репрезентације за треће. Мислим да имамо добру и квалитетан тим, који може да се пласира на ЕП. Свеједно је да ли играмо код куће или на страни. Остале селекције у групи покушаће да се надмећу за треће место", рекао је је Сантрач.

Некадашњи тренер Црвене звезде и селектор Ирака, Јемена, Гане и Мјанмара, Живадиновић, сматра да је Србија имала среће приликом жреба и истакао да већ види национални тим на ЕП у Француској.

"Португалија више није екипа за превелики респект и српски репрезентативци су најбољи играчи у тамошњој лиги. Данска је некадашња велесила, мислим да би морали да се 'прошетамо' кроз ову групу и вратимо српски фудбал на место које му припада. Јерменија би требало да буде лак 'залогај', а не би требало ни да се плашимо Албаније. Имамо квалитет и мислим да смо 95 одсто на Европском првенству у Француској", рекао је Живадиновић.

Сличног мишљења је и бивши селектор Гане Милован Рајевац.
"Група је сасвим солидна, није ни тешка, а ни лака. Србија има велику шансу да се пласира на шампионат у Француској. Имамо велики играчки потенцијал и не сме да се деси као у прошлим квалификацијама за Светско првенство у Бразилу да постоје лични сукоби. Много смо изгубуили што се нисмо пласирали у Бразил и сада би смо морали да се квалификујемо", рекао је Рајевац.
Он се осврнуо и на утакмице са Албанијом и гостовање репрезентације Србије у Тирани.

"Политика је једна, а фудбал друга ствар. Играли смо и са Хрватском па није било већих инцидената. Треба само да нас интересује како да успешно завршимо квалификације. Не смемо никог да потценимо, али мислим да Србија може да се бори за прво место и избори директан пласман", закључио је Рајевац.

Квалификације за ЕП почињу 7. септембра ове године, а завршавају се 17. новембра 2015.

13.02 - Састави група:
Група А: Холандија, Казахстан, Исланд, Летонија, Турска, Чешка
Група Б: БиХ, Андора, Кипар, Велс, Израел, Белгија
Група Ц: Шпанија, Луксембург, Македонија, Белорусија, Словачка, Украјина
Група Д: Немачка, Гиблартар, Грузија, Шкотска, Пољска, Република Ирска
Група Е: Енглеска, Сан Марино, Литванија, Естонија, Словенија, Швајцарска
Група Ф: Грчка, Фарска острва, Северна Ирска, Финска, Румунија, Мађарска
Група Г: Русија, Лихтенштајн, Молдавија, Црна Гора, Аустрија, Шведска
Група Х: Италија, Малта, Азербејџан, Бугарска, Норвешка, Хрватска
Група И: Португал, Албанија, Јерменија, Србија, Данска

12.59 - Последњи тим у нашој групи је Данска.

12.53 - Србија у групи са Португалом, Албанијом и Јерменијом, чека се још један противник.

12.00 - Почела свечана церемонија жребања за ЕП.

Церемонија у Акрополис центру Србију су представљали председник ФСС Томислав Караџић, потпредседник Иван Ћурковић, генерални секретар Зоран Лаковић, в.д. селектора Љубинко Друловић и тим менаџер А репрезентације Александар Бошковић.

Шампионат Европе, први на којем ће учествовати 24 селекције, одржаће се од 10. јуна до 10. јула 2016. године, а директан пласман на завршни турнир обезбедиће девет победника група, девет другопласираних селекција и најбоља трећепласирана репрезентација. Преосталих осам трећепласираних селекција играће бараж и четири победника придружиће се осталим учесницима.

Овакав је био распоред шешира прд жреб:
Први шешир: Шпанија, Немачка, Холандија, Италија, Енглеска, Португалија, Грчка, Русија, Босна и Херцеговина.

Други шешир: Украјина, Хрватска, Шведска, Данска, Швајцарска, Белгија, Чешка, Мађарска, Република Ирска.

Трећи шешир: Србија, Турска, Словенија, Израел, Норвешка, Словачка, Румунија, Аустрија, Пољска.

Четврти шешир: Црна Гора, Јерменија, Шкотска, Финска, Летонија, Велс, Бугарска, Естонија, Белорусија.

Пети шешир: Исланд, Северна Ирска, Албанија, Литванија, Молдавија, Македонија, Азербејџан, Грузија, Кипар.

Шести шешир: Луксембург, Казахстан, Лихтенштајн, Фарска острва, Малта, Андора, Сан Марино, Гибралтар.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи