Читај ми!

Салцбург разбио Ајакс у Амстердаму, сигурни Јуве!

Изненађење вечери у Лиги Европе направио је Салцбург, који је убедљиво савладао Ајакс у Амстердаму са 0:3. Свонси и Наполи играли су без голова у Велсу, а Јувентус и Фиорентина су били сигурни. Буграски шампион Лудогрец шокирао је Рим и победио Лацио са 0:1, док су тимови из Севиље забележили ремије.

Навијачи Ајакса су већ после 45 минута зажалили што су ове ноћи дошли на Амстердам арену, јер је Салцбург прегазио „копљанике". Џонатан Соријано је са беле тачке донео предност гостима у 14. минуту, а Мане увећао вођство седам минута касније. Својим другим на мечу, спектакуларним голом са пола терена, Соријано је, испоставило се, у 35. минуту поставио коначан резултат.

Марибор се на свом терену „извукао" против, на папиру, далеко јаче Севиље. Тим који је пре неколико дана изгубио од Партизана у пријатељском мечу са 4:0, одиграо је 2:2 са Андалужанима. Таварес је донео предност Марибору у 33. минуту, али су Кевин Гамеиро и Федерико Фацио преокренули у другом делу игре. Ипак, Вршич је поставио коначан резултат осам минута пре краја меча.

Рафа Бенитез се вратио на место „злочина". Тачније, неколико стотина километара јужније од Ливерпула, али је поново окусио британски фудбал. Наполи са Игуаином, Хамшиком и осталим звездама италијанског фудбала, вратио се непоражен са гостовања Свонсију. Велшка екипа, на челу са Геријем Монком, имала је велики број прилика за победу, али су мреже остале нетакнуте после 90 минута.

Порто је имао добијену утакмицу у рукама против Ајнтрахта, али овај меч је још једном потврдио да се са Немцима мора играти до последњег секунда. Некада велики таленат светског фудбала, Рикардо Кварежма, донео је Порту предност, које је Варела удвостручио у 68. минуту. Ипак, Ајнтрахт је навалио на гол домаћина свим силама, па је стигао до изједначења преко Хоселуа и аутоголом Алекса.

Јувентус је у Торину био сигуран против турског Трабзонспора и головима новоајлије Освалда и Погбе славио сигурну и важну победу у такмичењу које жели да освоји након испадања из ЛШ.

Попут екипе из Торина и Фиорентина је била сигурна на гостовању данском Ејбјергу док је Лацио потпуно разочарао на свом Олимпику и претпео пораз од шампиона Бугарске и нама добро познатог Лудогореца - 0:1. 

Овако је протекло вече у Лиги Европа:

22.55 - Завршени су мечеви који су почели у 21.05 а резултати су следећи: Свонси - Наполи 0:0, Порто - Ајкнтрахт Франкфурт 2:2, Бетис - Рубин 1:1, Марибор - Севиља 2:2, Викторија Плзењ - Шахтјор Доњецк 1:1, Лацио - Лудогорец 0:1, Ајакс - Салцбург 0:3 и Макаби Тел Авив - Базел 0:0.  

22.45 - Резултат у Марибору и Порту је готово од истог тренутка изједначен. Дакле, Порто - Франкфурт 2:2 и Марибор - Севиља 2:2. 

22.33 - Варела удвостручује предност Порта против Франкфурта, али Немци одмах узвраћају преко Јоселуа - 2:1. Севиља преокреће у Марибору на 1:2 голом Фазиа.

22.27 - Тецл у 62. минту постиже гол и доноси преднотс Викторији из Плзена против фаворизованог Шахтјора из Доњетска, да би само три минута касније украјински тим узвратио преко Адриана - 1:1. Сјајна утакмица у Чешкој, поготово у другом делу.

22.11 - На почетку другог полувремена, Севиља поравнава резултат против Марибора у Словенији - 1:1. Стрелац је био Кевин Гамеиро у 47. минуту. 

21.56 - Резултати на полувремену: Свонси - Наполи 0:0, Порто - Ајкнтрахт Франкфурт 1:0, Бетис - Рубин 1:0, Марибор - Севиља 1:0, Викторија Плзењ - Шахтјор Доњецк 0:0, Лацио - Лудогорец 0:1, Ајакс - Салцбург 0:3 и Макаби Тел Авив - Базел. 

21.52 - Порто води против Франкфурта са 1:0, Марибор против Севиље истим резултатом а Лудогорец у финишу полувремена долази до предности у Риму против Лација - 0:1. 

21.45 - Салцбург по мало неочекивано убељив против Ајакса у Амстердаму - 0:3 у 35. минуту меча! Два гола постигао је Соријано а један Мане. 

21.22 - Након петнаест минута игре предност имају Бетис (1:0 против Рубина) и Салцбург (0:1 против домаћег Ајакса).  

21.05 - Почели су и сусрети који се играју у другом термину: Свонси - Наполи, Порто - Ајкнтрахт Франкфурт, Бетис - Рубин, Марибор - Севиља, Викторија Плзењ - Шахтјор Доњецк, Лацио - Лудогорец, Ајакс - Салцбург и Макаби Тел Авив - Базел. 

20.55 - Завршени су мечеви који су се играли од 19 сати. Резултати: Јувентус - Трабзонспор 2:0, Есбјерг - Фиорентина 1:3, Либерец - АЗ Алкмар 0:1, Дњипро - Тотенхем 1:0, Черноморетс - Олимпик Лион 0:0, Динамо Кијев - Валенсија 0:2 и ПАОК - Бенфика 0:1.

20.52 - Пол Погба поготком у судијској надокнади доноси лепу предност Јувеу пред реванш у Турској - 2:0. 

20.34 - Познати су и састави Викторије из Плезена и Шахтјора из Доњетска за вечерашњи сусрет.

20.18 - ГООЛ! Бенфика води у Грчкој, стрелац је Лима, на асистенцију Филипа Ђуричића. 

20.08 - Фудбалери Бетиса изашли су да "осете" терен пред дуел са Рубином из Казања.

20.00 - Мечеви на Кипру, где се састају Динамо из Кијева и Валенсија, и у Дњепропетровску, где гостује Тотенхем, почели су минутом ћутања за жртве које су настрадале у нередима на улицама главног града Украјине. 

19.52 - Завршен је меч у Русији, где су Анжи и Генк одиграли прилично незанимљиву утакмицу, која је завршена без голова - 0:0. 

19.50 - Полувремена су на свим утакмицама које су почеле од 19 часова а резултати су следећи: Јувентус - Трабзонспор 1:0, Есбјерг - Фиорентина 1:3, Либерец - АЗ Алкмар 0:0, Дњипро - Тотенхем 0:0, Черноморетс - Олимпик Лион 0:0, Динамо Кијев - Валенсија 0:0 и ПАОК - Бенфика 0:0.

19.41 - Нови гол за Фиорентину у Данској - стрелац у 37. минуту био је Аквилани из пенала за великих 1:3. 

19.34 - Спреман је дрес за Рикарда Кварежму, у коме ће он наступити у мечу његовог Порта са Франкфуртом од 21.05.

19.16 - ГООЛ! Још један гол у Данској, поново води "виола", овај пут је прецизан Иличић. 

19.15 - ГООЛ! Јуве долази до вођства, преко Пабла Освалда.

19.09 - ГООЛ! Какав одговор фудбалера Есбјерга! Изједначење већ у наредном нападу доноси Пусић.

19.08 - ГООЛ! Фиорентина је прва ове вечери дошла до гола, против Есбјерга, стрелац је Матри.

19.00 - Почели су мечеви: Јувентус - Трабзонспор, Есбјерг - Фиорентина, Либерец - АЗ Алкмар, Дњипро - Тотенхем, Черноморетс - Олимпик Лион, Динамо Кијев - Валенсија и ПАОК - Бенфика.

18.50 ... а овако гостујућег Трабзона.

18.50 - Oвако изгледа свлачионица Јувентуса... 

18.48 - На полувремену меча Анжи - Генк нема голова - 0:0. 

18.33 - Спремни су и у Велсу, где на мегдан Свонсију стиже италијански Наполи.

18.15 - Све је спремно на стадиону у Дњепропетровску, где ће домаћа екипа Дњипра дочекати лондонски Тотенхем.

18.00 - Почео је меч у Махачкали, где је Анжи дочекао белгијски Генк. 

17.15 - Спреман је дрес и заставица за легенду и капитена Јувентуса Ђанлуиђија Буфона...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи