Помирење Терзића и Караџића

Звездан Терзић би требало, и то већ 23. јануара, да постане председник Заједнице суперлигаша. Време је да оставимо поделе. Сви клубови имају проблеме и заједно морамо да се питамо шта нас сутра очекује. Живимо заједно, а проблема је све више, рекао је Терзић за "Спортски журнал".

Звездан Терзић, први човек ОФК Београда и некадашњи председник Фудбалског савеза Србије, био је протеклих месеци велики заговорник коренитих промена у домаћем фудбалу. Уз представнике Црвене звезде, Терзић је био најгласнији критичар Томислава Караџића.

Међутим, притиснут проблемима који тиште све фудбалске раднике, како каже, одлучио је да се "стави у службу вишег добра". Како преноси Спортски журнал, до краја јануара постаће председник Заједнице Јелен Суперлиге.

"Моје место је у фудбалу. Ту сам 24 године и за разлику од многих, одлазећих и долазећих, имам позицију у фудбалу и имаћу је док сам жив. Ово је моје и ту нема дилеме. Нема нас много и заједно морамо да радимо. Понављам, место председника Заједнице, после свега што сам прошао, био најмлађи председник једног фудбалског савеза у Европи, мени уопште није интересантно", рекао је Терзић.

Он је истакао да постоји јасан наговештај да ће бити промена и нових избора у Заједници.

„Драгољуб Лекић је победио на јунским изборима, девет клубова му је дало подршку, а седам је било против. И они су непрестано опструирали, нису желели никакву сарадњу. Сад може да се деси да два клуба пређу на другу страну и да поново бирамо председника. А за четири месеца ситуација може поново да се промени. И тако унедоглед. Свима нам је доста подела, време је да престанемо да се цепамо", казао је Терзић.

Први човек ОФК Београда посебно је нагласио да је са Томиславом Караџићем о свему разговарао. 

„Мој став и даље остаје да је фудбалској Србији потребна критичка мисао. Као председник ФСС-а, формирао сам Одбор спортских новинара, био сам спреман да саслушам сваку критику, никако да се замерам. Без свеже крви и нових људи, без идеја у корист фудбала, бојим се да ниједан проблем нећемо решити. ФСС није приватна фирма."

И за крај, Терзић је рекао реч-две и о првом човеку српског фудбала.

"Сигуран сам да је Толе препаметан човек, тако да никада не би потценио све те проблеме. Пријатељи смо 30 година, одлично се познајемо, и наши родитељи се добро знају. Разлога за љутњу никад није било", закључио је Терзић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи