Партизан декласирао Раднички, Воша боља од Спартака

Фудбалери Партизана победили су у Београду крагујевачки Раднички 1923 са 5:1 и тако дошли на друго место табеле после трећег кола Супер лиге Србије. По пљуску, и у присуству око хиљаду и по гледалаца, црно-бели су пружили најбољу игру у текућој сезони и сасвим заслужено славили. Војводина славила против Спартка голом у последњем минуту.

Фудбалери Партизана победили су у Београду крагујевачки Раднички 1923 са 5:1 и тако дошли на друго место табеле после трећег кола Супер лиге Србије.

Један део меча одигран је по великом пљуску, тако да је у првом полувремену било много грешака. Шестоструки узастопни шампион био је доминантан, док је Раднички кренуо у напад тек после трећег примљеног гола, а у тим налетима имао је и један неискоришћен пенал.

Стрелци за Партизан били су Исмаел Фофана у 17, Владимир Волков у 35, Никола Нинковић у 51, Андрија Живковић у 83. и Александар Митровић у 89. минуту. Гол за Раднички постигао је Славко Марић у 58. минуту. Пљусак на стадиону Партизана почео је око 15 минута пре меча, а трајао је отприлике до 35. минута. Утакмицу је гледало око хиљаду и по људи.

Црно-бели су били потпуно офанзивни у првом полувремену, у коме Раднички није упутио ниједан ударац ка голу. Партизан је повео после продора Нинковића по десној страни и центаршута у шеснеастерац, где је Фофана био усамљен и само је ћушнуо лопту у мрежу Огњена Чанчаревића.

Нинковић је поново "направио" гол у 35 минуту, када је извео корнер са леве стране, а Волков је главом повисио на 2:0.

Нинковић је коначно добио прилику да се упише у стрелце, у 51. минуту, али је то учинио тек из другог покушаја.

Милош Тинтор је у свом шеснаестерцу с леђа срушио Филипа Малбашића, а Чанчаревић је одбранио пенал Нинковићу, али је играч Партизана ухватио одбитак и повисио на 3:0.

Тада је коначно Раднички почео да напада. Имао је једну шансу, а највећу је пропустио у 55. минуту, када Бојан Бељић није искористио пенал.Марић је, међутим, у 58. минуту сјајно шутирао и са око 25 метара савладао Владимира Стојковића.

У финишу меча се шутем из даљине уписао и Живковић, да би коначни резултат постигао Митровић, искористивши грешку одбране Радничког.

Воша до победе у последњем минуту

Фудбалери Војводине савладали су у Новом Саду екипу суботичког Спартака са 1:0, у последњој утакмици трећег кола Суперлиге Србије.

Новосадски црвено-бели били су бољи и надмоћнији, али без решења за чврсту одбрану Суботичана све до самог финиша, када је гол олакшања постигао Шкулетић у последњем минуту.

Тешко стечена победа, прва у овој сезони у националном првенству, свакако ће представљати охрабрење за тим Војводине пред реванш сусрет баража за Лигу Европе против молдавског Шерифа. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару