Џеко "чекирао" карту за Бразил, Белгија без грешке

"Дијамант" са два гола испратио Грке са Билиног поља. Ибишевић припомогао. Македонци немоћни против Азара и другова. Суноврат Шкотске. Црна Гора, са играчем мање, славила у Молдавији. "Викенд" репрезентативци Сан Марина размишљају да се врате правим пословима, након бруталне артиљеријске паљбе "гордог албиона". Финци се "извукли" против Шпаније.

Един Џеко није имао милости према Грцима на Билином пољу. Нападач Манчестер ситија постигао је два гола, а Ведад Ибишевић један у победи над Грчком. Гости су успели само да ублаже пораз, и то у другом минуту надокнаде меча, када је Гекас погодио.

Белгијанци сигурним корацима грабе ка Мундијалом, без већих проблема су победили у гостима Македонију, головима Де Брујнеа и Азара.

Наредни противник Србије, Шкотска, играла је сасвим солидно против Велса до 72. минута. Хенли је довео Шкоте у вођство у финишу првог дела игре. А онда је Снодграс у 72. минуту скривио пенал и добио други жути картон, што је Велс искористио. Ремзи је погодио са беле тачке, а само два минута касније Робсон Кану донео потпуни преокрет,  победу Велшанима. 

Да ствари буду горе по Шкотску, Стивен Флечер, најбољи играч екипе, изнет је на носилима, и не зна се колико ће одсуствовати са терена. 

Мирко Вучинић је, голом у 78. минуту донео важну победу Црној Гори на гостовању у Молдавији, која је, до самог краја, имала играча више од 63. минута, када је искључен Пековић. До самог краја, јер је Готцан "поцрвенео" у последњим секундама меча.

Немци, као по правилу, нису ништа калкулисали у мечу са, руку на срце, далеко слабијим Казахстаном. Геце, Милер и Швајнштајгер су погодили за сигурну победу и нова три бода.

Дефанзивац Партизана, Иван Иванов, постигао је један гол за Бугарску, у мечу са Малтом.

А Португал је у последњим стотинкама избегао бруку у Израелу. Португал је повео преко Бруна Алвеша већ у другом минуту, али су борбени Израелци преокренули резултат, и водили са 3:2 до самог финиша. А онда је Фабио Коентрао у судијској надокнади постигао гол за Португал, и донео један бод тиму.

Холанђани су, попут Немаца, били врло сигурни против Естоније. Ван дер Варт, ван Перси и Шакен су били прецизни, за лаку победу над Естонцима.

Екипа Финске "провукла" се у мечу са фаворизованим Шпанцима. Серхио Рамос је донео "фурији" предност, али је Пуки изједначио у 79. минуту, и донео бод репрезентацији.

Енглези су протутњали Сан Марином, и изрешетали мрежу домаћина. Два гола је постигао Дефо, а по један Руни, Лампард, Окслејд-Чемберлен, Јанг, Стариџ, што је, уз аутогол Дела Валеа, донело "гордом албиону" победу од 8:0.

 

Резултати:

Израел - Португал 3:3
Бугарска - Малта 6:0
Словенија - Исланд 1:2
Казахстан - Немачка 0:3
Норвешка - Албанија 0:1

Андора - Турска 0:2

Лихтенштајн - Летонија 1:1
Словачка - Литванија 1:1
Луксембург - Азербејџан 0:0
Аустрија - Фарска Острва 6:0
Чешка - Данска 0:3
Мађарска - Румунија 2:2
Молдавија - Црна Гора 0:1
Холандија - Естонија 3:0
Шпанија - Финска 1:1
Шведска - Ирска 0:0
Македонија - Белгија 0:2
Пољска - Украјина 1:3
БиХ - Грчка 3:1
Сан Марино Енглеска 0:8
Француска - Грузија 3:1
Шкотска - Велс 1:2

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи