Читај ми!

Победа Милана, Сампдорија силна

Фудбалери Милана победили су у гостима Аталанту са 1:0, док је Сампдорија на свом терену декласирала Пескару са 6:0. Катанија је код куће била боља од Фјорентине са 2:1 у утакмицама 22. кола италијанске Серије А. Удинезе је на свом терену тријумфовао против Сијене са 1:0, а Наполи је у гостима савладала Парму са 2:1. Каљари и Палермо одиграли су нерешено, 1:1.

Милан постепено поправља лош утисак са почетка сезоне, игра све боље и сигурније, а 11. победом преузео је пету позицију и сада заостаје 12 бодова за водећим шампионом Јувентусом. Гол који је постигао Ел Шарави у у 29. минуту, на асистенцију Мбајеа Нианга, био је довољан за успех и најаву да ће росо-нери у наставку шампионата конкурисати за сам врх.

Сампдорија је у Ђенови на Пескари "искалила бес" због слабих резултата у последње време, а јунак сусрета био је четвроструки стрелац Мауро Икарди. Ривал са јадранске обале није успео да постигне ни почасни погодак и након данашњег дебакла остао је на корак од зоне испадања.

У дербију зачеља, Сампдорија је као домаћин у потпуности демолирала Пескару, а у листу стрелаца у тријумфу уписала су се само три играча. Први гол за домаћина постигао је Едер у 31. минуту из пенала, да би 11 минута касније Мауро Икарди удвостручио предност.

У 50. минуту Педро Обианг повисио је предност свог тима на 3:0, а затим је Икарди у 56. и 58. довео Сампдорију до убедљиве предности. Коначан резултат утакмице поставио је Икарди у 71. минуту. Пескара је током читавог меча упутила само један ударац ка голу Сампдорије.

Фудбалери Катаније су након преокрета на свом стадиону славили против Фјорентине, коју је до предности довео Ђулио Миљачио у 22. минуту. Никола Легротаље је изједначио резултат у 50. минуту, док је Лукас Кастро у 88. поставио коначан резултат.

Фјорентина је од 78. минута играла са играчем мање, пошто је Алберто Акуилани добио директан црвени картон. У екипи "љубичастих" Адем Љајић је у 69. минуту замењен Тонијем, а Ненад Томовић је десет минута пре краја ушао у игру уместо Пасквала.

Наполи је у завршници утакмице дошао до веома важна три бода у борби за титулу. Они су до прве предности дошли у 20. минуту голом Марека Хамшика, а изједначење је Парми донео Никола Сансоне у 74. минуту. Едисон Кавани је у 85. минуту довео свој тим до веома битна три бода и тријумфа у Парми.

Резултати 22. кола:
Парма Наполи 1:2 (Канаваро аутогол 74 - Хамшик 20, Кавани 84)
Каљари - Палермо 1:1 (Рибеиро 90 - Иличић 30)
Сампдорија - Пескара 6:0 (Едер 31. пенал, Икарди 42, 56, 58, 72, Обијанг 50)
Удинезе - Сијена 1:0 (Муријел 36)
Аталанта - Милан 0:1 (Ел Шарави 29)
Катанија - Фиорентина 2:1 (Легротаље 50, Кастро 88 - Миљачио 21)
Болоња - Рома 3:3 (Ђилардино 17, Габијадини 26, Пасквато 54 - Флоренци 9, Освалдо 18, Тачсидис 74)
Одиграно у суботу: Јувентус - Ђенова 1:1, Лацио - Кијево 0:1.
У последњем мечу од 20.45 сати играју Интер и Торино.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи