Тумбаковић хвали Џајића

Спортски директор фудбалског клуба Партизан Љубиша Тумбаковић оценио је да је повратак Драгана Џајицћ у Црвену звезду сјајан потез од којег српски фудбал може да има велику корист.

"То је добро, пре свега за српски фудбал, а говорим из позиције нашег великог ривалства. Са њим може да се сарађује, а и приватно смо велики пријатељи. Јако ми је драго што се вратио у клуб, мислим да можемо заједно да усмеримо неке стратешке ствари за добробити српског фудбала", рекао је Тумбаковић новинарима на стадиону Партизана.

Он је поновио да вечити ривали "не могу да копају ровове и да се гледају преко нишана".

"Морамо да имамо добру сарадњу, да подигнемо све на виши ниво, да негујемо прави ривалитет, поштовање и добре међусобне односе"", истакао је директор црно-белих.

Када је у питању предстојећи зимски прелазни рок Тумбаковић је навео да осим за Стефана Шћеповића, који је жеља Корејаца, за друге играче још нема конкретних понуда.

"Људи из Кореје су врло упорни и убедљиви и за тај посао може да се каже да је близу реализације. За остале, у принципу још нема конкретних понуда, све се то своди на неке приче", нагласио је Тумбаковић.

Он је истакао да је циљ црно-белих да до почетка припрема 14. јануара имају јасну ситуацију са каквим тимом ће ући у други део сезоне.

"Разговараћемо о потенцијалним трансферима, све до последњег могућег тренутка, а то је 14. јануар, јер хоћемо да видимо шта нама највише одговара. Врло је реално да "скоцкамо" екипу до почетка припрема и у принципу већ сада имамо јасну слику нашег играчког потенцијала", казао је Тумбаковић.

Тумбаковић је рекао да Лазар Марковић у овом прелазном року неће отићи из Партизана, да за Либијца Мохамеда Забију постоји опција да оде у Јагодину, док је Бразилац Едуардо, који због повреде није играо у првом делу сезоне, отпутовао у домовину и могуће је да тамо настави каријеру.

"На добром смо путу, поседујемо леп почетни капитал, а имамо и коректне резултате у домаћој лиги. Такође, одиграли смо 12 утакмкица у Европи, што је од велике користи за младе играче које смо промовисали", закључио је Тумбаковић.

Партизан је јесењи део шампионата Србије завршио на лидерској позицији са шест бодова више од Црвене звезде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи