Читај ми!

"Ватрени" у Бриселу

Репрезентације Белгије и Хрватске одиграће дерби меч другог кола квалификација за Светско првенство, у Групи А, у којој се налази и Србија. Обе екипе пуне самопоуздања после победа у првом колу.

Србија у Новом Саду дочекује екипу Велса, али ће очи бити упрте и у Брисел, где ће Белгија и Хрватска, највећи конкуренти "орлова" за пласман на Светско првенство, одиграти међусобни дуел.

Обе репрезентације су у првом колу забележиле победе. Хрватска је на свом терену, уз много муке, савладала Македонију са 1:0, док су Белгијанци у Крдифу били бољи од Велса (2:0).

Обе екипе пуне самопоуздања улазе у "дерби" меч. "Црвени ђаволи" иду толико далеко да изјављују како су апсолутни фаворити против "ватрених".

"Белгија је заиста одлична екипа, сада и мало еуфорична после победе у Кардифу. Међутим, ми смо толико пута показали да знамо да се носимо у мечевима високог улога. Сетите се, на пример, меча са Турском", изјавио је Дарио Срна, капитен репрезентације Хрватске.

Белгијски селектор Марк Вилмотс сматра да је простудирао игру Хрватске. Најтежи задатак имаће Стивен Дефур, који би требало да заустави Луку Модрића, најбољег играча хрватске екипе.

"Могу да одговорим на тај изазов, али не планирам да због Модрића на терену глумим питбула. Биће простора и за нападачке акције. Домаћини смо, бодриће нас пун стадион и првенствено размишљамо о офанзиви", изјавио је Дефур.

Меч између Белгије и Хрватске игра се у уторак од 20.45, а крајњи резултат могао би у великој мери да одреди даљи ток квалификација.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи