Јака одбрана кључ успеха

"Многи сматрају да је одбрана најбољи део нашег тима, али дефанзива је основ сваке успешне екипе", рекао је Бишевац пред пут у Глазгов. Милош Нинковић мисли да би већи посед и чување лопте могао да буде кључ успеха. Орлови ће у суботу, 8. септембра играти против Шкотске, а три дана касније ривал ће им бити репрезентација Велса.

Фудбалски репрезентативац Србије Милан Бишевац изјавио је данас да би волео да он и саиграчи наставе висок квалитет одбране коју су у националном тиму оставили претходници, јер је тај сегмент игре основ саваке успешне екипе.

"Многи сматрају да је одбрана најбољи део нашег тима, али дефанзива је основ сваке успешне екипе. Јака, сигурна одбрана даје сигурност да се и у нападу уради оно што се планира. Волео бих да наставимо имиџ и квалитет дефанзиве који су нам оставили претходници у репрезентацији", рекао је Бишевац на конференцији за медије у Спортском центру у Старој Пазови.

Бишевац, који је са 29 година тренутно најстарији играч у репрезентацији Србије, сматра да би победом против Шкотске у Глазгову национални тим стекао неопходно самопоуздања за наставак квалификација.

"Све зависи од нас, наше игре, расположења. Знамо да ће нам бити тешко у Глазгову, чека нас борбен, агресиван ривал. Почетак квалификација је јако важан. Победа би нам донела преко потребно самопоуздање", додао је Бишевац.

Везиста московског ЦСКА Зоран Тошић истакао је да је репрезентација добро одиграла генералну пробу против Републике Ирске и да има искуства против тимова као што је Шкотска.

"Генерално, на добром смо путу. Знамо шта желимо, дефинисали смо начин на који желимо да стигнемо до циља. Реализација јесте тренутно један од проблема, а он ће се лако решити, са више мирноће у завршном пасу. Са головима ће доћи и победе, а са тим и самопоуздање", рекао је Тошић. Он је додао да очекује  најнеизвеснији квалификациони циклус до сада.

"У групи ниједна репрезентација није аутсајдер, какве смо раније имали, бар на папиру. Белгијанци су жељни великог такмичења, дуго нису били на неком завршном турниру. Хрвати су дуго у врху европског фудбала, а ми имамо квалитет да се равноправно носимо са свим ривалима који нам стоје на путу до пласмана на Мондијал у Бразилу", поручио је Тошић.

Репрезентативац Милош Нинковић мисли да би већи посед и чување лопте могао да буде кључ успеха против Шкотске.

"Имамо искуство играња против селекције Северне Ирске у претходним квалификацијама, али нећемо у Шкотској тријумфовати на основу победа које смо остварили против Северних Ираца. Меч у Белфасту је рецимо само један путоказ како би требало играти против тимова са Острва. Не смемо да дозволимо да нас ривал увуче у трку, фрку, брзоплетост, то би било погубно по нас у Глазгову", поручио је Нинковић.

Изабраници селектора Синише Михајловића први меч у квалификацијама одиграће у суботу од 16 сати против Шкотске на "Хемпден парку" у Глазгову, а три дана касније од 20.30 сати на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду дочекују Велс.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи