Читај ми!

Осуда напада на фудбалере Шумадије

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић осудио је напад на фудбалере Шумадије из Крагујевца после утакмице са Јошаницом из Новог Пазара и позвао надлежне да виновнике жестоко казни и да им забрани бављење спортом.

"Морам да изразим велико огорчење и немам практично речи за такве врсте слика које могу да оду из Новог Пазара. Град нема везе са тим инцидентом, али ја као градоначелник нећу дозволити да разни људи који се "баве спортом" каљају углед Новог Пазара и свих грађана који живе и раде овде и да на насловним страницма спортских и других листова излазе немиле сцене из Новог Пазара. Ми смо као град уложили огромна средства у прављењу инфраструктуре, направили разне спортске објекте и нећемо да дозволимо да спорт постане нешто друго, осим оног што му је основна улога", рекао је Махмутовић.

Он је истакао да је његова жеља да се из Новог Пазара шаљу позитивне слике, јер је то град добрих, толерантних и вредних привредника.

"Имамо овде велика окупљања и културна и спортска, пре неколико дана смо имали 40.000 људи на концерту Тонија Цетинског, где су дошли млади из читавог региона и провели се, имамо фестивал Стари град, па колективно венчање, све лепе догађаје који прате праву слику Новог Пазара. Нећу да дозволим да група неодговорних навијача направи проблем о којем се пише данима и недељама, да фудбалери који су се међусобно тукли буду у првом плану. Па, зар их није срамота. Тражим одговорно од свих органа да казне све који су учествовали у томе и да ти људи више не могу да се баве спортом", поручио је Махмутовић.

Махмутовић је рекао да је позвао градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића и пожелео брз опоравак повређеним фудбалерима Шумадије.

"Жао ми је њих и њихових породица и ако ишта значи да ја као градоначелник жалим што се то десило и поред тога што ми као град нисмо одговорни. Али, то се десило у Новом Пазару, па је то велика и ненадокандива штета за Нови Пазар. Нећу да родитељи наших младих фудбалера који иду у Ниш, Крагујевац, Београд, сад стрепе како ће њихова деца да се проведу тамо", навео је он.

Он истиче да се цела политика градских власти заснива на изградњи пријатељства и да неће да неко прави непријатеља од Новог Пазара.

"Сви су у овај град добродошли. Човек кад је домаћин било каквог скупа, треба чак и шамар да претрпи. У свакој варијанти треба да се сви који су направили такав проблем казне и да групе неодговорних људи не могу више да праве лошу слику. Град Нови Пазар је добар домаћин, наши фудбалери су свуда добро примљени, овакве сцене не могу код нас да се понове и заиста ми је жао што се то десило. Али, драго ми је што су наши пријатељи из Крагујевца свхатили да је у питању група неодговорних људи, да то нема никакве везе са национализмом, него са вандализмом и да иза тога не стоје грађани Новог Пазара", закључио је Махмутовић.

У инциденту је повређен тренер Шумадије Жељко Васић и још шесторица играча тог клуба. Никола Ђорђевић има фрактуру носа, Милош Стаматовић ишчашење рамена, док остали фудбалери имају по сломљен зуб, посекотине на уснама и телу.

Велики инцидент избио је након меча, када су навијачи домаћег клуба ушли на терен и заједно са редарима напали госте из Крагујевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи