Почела и Црвена звезда...

Играчи најтрофејнијег српског клуба званично су почели припреме за нову сезону. На првом тренингу, Роберту Просинечком одазвало се 26 играча, док ће се играчи са списка Синише Михајловића појавити 22. јуна. За сада, што се тиче играчког кадра, једино је сигурно даклуб напуштају Борха у Пашеко. О одлазцима готово да се и није говорило.

После нешто више од месец дана, Црвена звезда је почела припреме. Колумбијац Кристијан Борха није се појави она прозивци Црвене звезде, јер би, наводно, ускоро требало да напусти клуб. Исти случај је и са Винисијусом Пашеком.

Према речима Роберта Просинечког, Борха напушта клуб јер није било могуће пронаћи заједнички језик са фудбалером. Уз то, пропао је и договор око смањења цене за откуп Колумбијчевог уговора.

Генерални секретар црвено-белих Ђорђе Стефановић рекао је да Борха био од изузетне важности у протеклих сезону и по, као и да је постојала обострана жеља да нападач остане на Маракани, али није било могуће спустити цену испод 650 хиљада евра.

„Стручни штаб определио се за Елија Бабаља у нападу. Нема потребе да нагомилавамо играче, имаћемо их 25-26 у погону и циљ је да задржимо већину играча из тима који је изнео претходну полусезону", истакао је Стефановић.

Такође, интензивирају се радови на раскиду уговора са Пашеком, и све би требало да буде готово у неколико наредних дана.

„Пашеко је веома талентован играч, али после повреде рехабилитација је ишла споро и зато смо се одлучили на раскид уговора", прокоментарисао је Стефановић.

Фудбалери Звезде у понедељак су почели припреме и у Београду ће бити до петка, када путују на Роглу.

На првом тренингу Црвене звезде у новој сезони појавило се 26 фудбалера, а Тошић, Лазовић, Максимовић, Мијаиловић и Младеновић, који су имали репрезентативних обавеза, екипи ће се прикључити 22. јуна.

У уторак ће доћи Бразилац Каду и Натанијел Асамоа из Гане, док је за среду предвиђен долазак Бразилца Евандра.

„Важно је да смо сачували костур екипе која је у прошлој полусезони остварила добре резултате. Не треба заборавити да прелазни рок тек почиње, могуће је да ће у наредном периоду бити још долазака и одлазака", рекао је тренер црвено-белих Роберт Просинечки уочи првог тренинга.

Просинечки је посебно нагласио да очекује борбу за трофеје у домаћим оквирима, али и подсетио је да најтрофејнији српски клуб врло брзо очекује и почетак кавалификација за Лигу Европе.

„Верујем да Звезда увек мора да побеђује и доминира.У овом клубу императив је увек исти, морамо да освајамо трофеје, уосталом, тако је било и прошле сезоне, а верујем да ове то можемо и да остваримо", рекао је Просинечки.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи