Пала Француска, Србија прва у групи

Србија - Француска 77:65 (крај). "Орлови" савладали Француску у сјајном мечу и у четвртфинале ће са прве позиције у групи Е. Фантастична одбрана Дудиних момака, "триколори" немоћни. Крстић најефикаснији, Богдановић и Недовић феноменални. Противник у четвртфиналу биће познат у понедељак.

Репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Европског првенства у Словенији са првог места групе Е, пошто је вечерас у последњем колу победила Француску са 77:65 (19:17, 19:14, 22:20,17:14).

Најефикаснији у српском тиму био је Ненад Крстић са 19 поена, 17 је постигао Немања Недовић, а 14 Богдан Богдановић.

После две слабо одигране утакмице, Србија је одиграла фантастичан меч. Одбрана "орлова" функционисала је готово савршено, а већ стандардно ефикасном капитену Крстићу, придружили су се Богдановић и Недовић.

Калинић је одиграо велику улогу у одбрани, док су својих "пет минута" добили Штимац и Гагић и искористили их на најбољи могући начин.

Осим егала у првој четвртини, Србија је у наредне три деонице диктирала темпо, држала меч под контролом, захваљујући сјајном вођењу са клупе од стране Душана Ивковића.

Противник српских кошаркаша у нокаут фази такмичења биће познат сутра након утакмица Ф групе. Тамо је ситуација веома компликована, јер свих шест репрезентација може да избори пласман међу осам најбољих екипа на шампионату.

Изабраници Душана Ивковића могли би у четвртфиналу да иду на Италију или Шпанију.

Четвртфинални мечеви на програму су 18. и 19. септембра.

Овако је текао меч:

22.44 - Нова "бомба" Недовића за плус десет. Ажинса промашује два бацања. У последњи минут "орлови" улазе са десет поена предности. Гагић сигуран са линије слободних бацања. Нема више времена за преокрет Француза, Србија је победила са 77:65 и у четвртфинале ће као првопласирана из групе Е.

22.42 - Обе екипе тешко долазе до поена. Такође, оба тима испунила су бонусе, па се сваки прекршај кажњава слободним бацањима. Србија и даље одлична у одбрани, Французи се приближили на минус седам - 72:65. 

22.31 - Фантатична игра Србије! Закуцавање Крстића, а онда и Недовића у контри, публика је на ногама, Србија има плус четрнаест. Четири везана поена Де Колоа, "триколори" на минус десет. Штимац је откриће овог меча, нови поени, Србија води 72:60.

22.27 - Одличан потез Богдановића на почетку последње четвртине, поени уз фаул. Батум вража Француску у живот постигнутом тројком. Богдановић враћа тројку и то са седам метара, Де Коло сигуран са полудистанце - 66:56.

22.23 - Погађа Де Коло из одбојке, узвража Крстић са друге стране, Србија има последњи напад у трећој четвртини. Немања Бјелица постиже поене у последњој секунди треће деонице, Србија против Француске води са 60:51.

22.17 - Период слабије игре Србије у нападу, Французи стижу резултат са линије слободних бацања. Недовић прекида кошгетерски пост шутем за три поена, Дијао узвраћа. Паркер се пробудио, али Недовић постиже нову тројку 56:49.

22.09 - Разиграо се Богдановић, постиже нове поене (осам укупно). Французи немају решење у нападу, Гагић после солоакције постиже поене. Тајм-аут за Француску, Србија води 50:38.

22.03 - Недовић тројком отвара друго полувреме, Паркер постиже свој четврти поен. Богдановић користи снагу у односу на Паркера и постиже поене испод коша. Богдановић постиже тројку, Србија први пут има више од десет поена предности - 46:35.

21.51 - Полувреме: Одлична одбрана Србије донела је предност на полувремену. Ипак, велики број промашених слободних бацања (чак девет, 7/16) говори о томе да је предност "орлова" могла бити много убедљивија. Ненад Крстић постигао је 15 поена уз пет скокова, код Француза најефикаснији Ажинса са 10 поена. Тони Паркер готово невидљив - два поена и две асистенције.

21.43 - После неспортског фаула Желабала, Калинић промашује оба слободна бацања. Фаул Паркера, Мицић оба пута сигуран. Нови тајм-аут, игра се последњи минут првог полувремена. Још једна добра одбрана "орлова", Крстић поентира у последњем нападу у првом полувремену - 38:31 за Србију.

21.37 - Србија са линије слободних бацања долази до изједначења. Гагић одличан под кошем "триколора", Србија поново води. Гагић погађа и са полудистанце, тајм-аут за Венсана Колеа. Све више покушаја са линије слободних бацања - 34:31 за Србију.

21.29 - Бјелица погађа једно од три слободних бацања, Ажиса прецизан а полудистанце, а Бјелица доноси нову предност Србији. Закуцава Ажинса, а онда и Батум погађа уз фаул, Француска води 29:26.

21.21 - Друга четвртина почиње новим поенима Штимца. Поново Штимац прецизан после офанзивног скока, Батум погађа на другој страни. Дијо погађа тројку, нерешено је 23:23.

21.17 - Мало затишје у Стожицама, што се поена тиче. Закуцавањем Дијао, а онда и новим поенима кошаркаша Сан Антонија, Француска стиже предност, али Штимац постиже нове поене за Србију. Де Коло постиже поене у последњој секунди прве четвртине, 19:17 за Србију.

21.08 - Недовић постиже прву тројку на мечу, прве поене даје и Тони Паркер. Одлична одбрана Калинића и закуцавање у контранападу. Крстић феноменалним окретом обилази Ловерња и закуцава уз фаул - после офанзивог скока поентира Бјелица, 17:11.

21.00 - Почео дуел у Стожицама, први напад за Француску. Ажинса постиже прве поене на мечу. Крстић узраћа на другој страни, Дијао погађа једно бацање, а онда Крстић поново постиже поене. Крстић је незаустављив на почетку меча, Србија води 6:5.

20.35 - Ускоро почиње меч Србије и Француске, који ће одлучити ко ће са првог а ко са трећег места ићи у четврфинале Евробаскета. Директан пренос утакмице можете гледати на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару