Читај ми!

Правац Љубљана, да што дуже останемо

Кошаркаши Србије су јутрос након тренинга напустили Јесенице и стигли у Љубљану, где ће у среду од 17.45 играти први меч друге фазе на ЕП против Белгије. Селектор Ивковић критиковао организаторе.

Кошаркашка репрезентација Србије преселила се у Љубљану где ће играти у другој фази Евробаскета, после одличних наступа у Јесеницама. Дудини "орлови" су претходних дана били смештени у хотелу "Компас", у Крањској Гори. Особље тог хотела испратило је у уторак ујутро наше момке и пожелело им пуно успеха у наставку такмичења.

Селектор Душан Ивковић био је прилично љут на организаторе Првенства и оштро их је критиковао због тога што дан пред почетак другог круга и нашу утакмицу са Белгијом, нису у љубљанској дворани "Стожице" обезбедили термине за тренинг. То је и био разлог непланираног останка наших кошаркаша у Крањској Гори још један дан.

Ивковић се на овакав потез одлучио јер није желео да прекида континуитет рада пред наставак такмичења, због чега су наши кошаркаши тренирали у уобичајеном термину у дворани у Крањској Гори, после чега су отпутовали за Љубљану.

Први противник у новоформираној групи Е биће нам једно од пријатнијих изненађења овог шампионата - репрезентација Белгије, која је у првој рунди два пута победила (Немачка и Велика Британија), а три пута изгубила (Украјина, Израел и Француска).

Белгијанце је до овог, за њих великог успеха, предводио искусни Аксел Ервел, са просеком од 11,2 поена и 7,8 скокова, а пратио га је плејмејкер Сем ван Росом са 9,2 поена, 3,8 скокова и 3,2 асистенције. 

Оно што је Белгијанце посебно одликовало у досадашњем делу првенства је веома јака, агресивна одбрана, која је у неким утакмицама доносила чак и 20 поена из контранапада. Против фаворизоване Француске показали су да могу да се носе и са најјачим селекцијама, али ако им најбољи шутери не прораде, онда и тим губи конце у игри.

Утакмица Србија - Белгија игра се у среду у "Стожицама" од 17.45, уз пренос на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару