Србија преслишала БиХ

Екипа Дуде Ивковића без већих проблема изашла на крај са репрезентацијом Босне и Херцеговине, на крају 77:67. Селектор задовољан заслуженом победом, али не и игром у другом полувремену.

Овде можете погледати ток меча. 

Кошаркашка репрезентација Србије забележила је и други тријумф на првенству Европе у Словенији, пошто је у Јесеницама у другом колу Б групе савладала Босну и Херцеговину са 77:67 (28:16, 17:15, 19:18, 13:18) .

Србија је овом победом направила велики корак према пласману у другу фазу континенталног шампионата.

Најбољи у победничкој екипи био је феноменални Стефан Марковић, који је убацио 15 поена, имао седам скокова и три асистенције. Рашко Катић забележио је 12 поена, Немања Недовић 11, а капитен Ненад Крстић 10 поена. У тиму Босне и Херцеговине Нихад Ђедовић постигао је 17, а Мирза Телетовић 16 поена.

Србија је одлично почела меч и, слично као против Литваније, већ у првој четвртини стекла десет поена предности. „Орлови" су играли одличну одбрану, па су само Телетовић и Ђедовић успевали да нађу пут до српског коша.

Већ до полувремена предност је увећана, да би на почетку треће четвртине разлика износила и више од 20 поена предности. У тим тренуцима одлично је играо Стефан Марковић, који је, осим одличне одбране, сјајно предводио напад „орлова".

До краја меча Босна се трудила да смањи убедљиву предност Србије, што им је и пошло за руком, највише захваљујући опуштању у игри Дудиних момака.

Ипак, Србија је забележила и другу победу и треће коло дочекује са врха табеле групе Б, заједно са изненађењем турнира, екипом Летоније.

Задовољан због победе, али не и игре у другом полувремену

Селектор Србије Душа Ивковић оценио је да је његова екипа заслужила победу против Босне и Херцеговине на Европском првенству у Словенији, али да није задовољан падом у игри у другом полувремену.

"Апсолутно смо заслужили победу. Не свиђа ми се како смо играли у другом полувремену. Већ нам се другу утакмицу дешава да правимо велике осцилације. Није било течности. Све смо покушали са пуно дриблинга, али тако се не игра", рекао је Ивковић после меча у Јесеницама.

"Ова екипа мора да напредује из утакмице у утакмицу. Не бих сада превише да критикујем, али нисмо смели да изгубимо последњу четвртину", додао је Ивковић.

Он је казао да је обављен одличан посао у прве две утакмице, али да две победе не значе да је "нешто направљено". "Орлови" сутра од 21.00 играју против Македоније.

"Македонију веома респектујем. Озбиљан тим, са искусним играчима. Очекујем чврсту и тешку утакмицу. Они су више тим него било који други. Дишу као тим и добро се познају. На нашој страни мора да буде висок ритам игре и енергија. Наша шанса је у утакмицама високог ритма", казао је Иваковић.

Тренер Босне и Херцеговине Александар Петровић рекао је да Србија има велике шансне на првенству у Словенији.

"Честитам Србији на победи и једном од легендарних тренера, мојих омиљених, Душану Ивковићу. Ако желимо да победимо тим попут Србије, потребна је концентрација свих 40 минута. Изгубили смо 12 лопти и промашили осам зицера што се одмах осети на семафору. Имали смо чак шансу да смањимо њихову предност, али смо промашили слободна бацања. Верујем да Србија може да уради доста", казао је Петровић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару