Читај ми!

Рампа за Литванију!

Ненад Крстић и "орлови" савладали Литванију (63:56) у првом колу Европског шампионата у Словенији. Одлична игра целог српског тима, конкретно и брзо у нападу, чврсто и бескомпромисно у одбрани. Наредни ривал је екипа Босне и Херцеговине, а меч се игра у четвртак од 17.45 (РТС1).

Кошаркашка репрезентација Србије победом је почела такмичење на Европском првенству у Словенији, пошто је у Јесеницама победила фаворизовану Литванију са 63:56 (20:10, 13:17, 18:14, 12:15). Ток меча можете погледати овде.

Најефикаснији у победничком тиму био је капитен Ненад Крстић са 20 поена и девет скоква. Немања Бјелица завршио је утакмицу са 13 поена и осам скокова, а Немања Недовић са 14 поена и пет скокова. Литванце је предводио Мантас Калнијетис са 17 поена.

Србија је одлично отворила меч и већ у првој четвртини направила десет поена предности. Млад тим који са клупе предводи Душан Ивковић имао је успоне и падове, али је ту предност успео да задржи до краја меча.

Додуше, Литванија није имала најбоље шутерско вече, а заказала су и два најбоља играча Линас Клеиза и Јонас Валанчијунас. Калниетис је био један од ретких који су дали свој максиму, што је било премало за расположену екипу Душана Ивковића.

У неколико наврата у другом полувремену Литванија је претила да се врати у живот, али као по правилу сваки пут је капитен Ненад Крстић био тај који је спречавао већу серију противника.

Ако се у обзир узму и одличне партије Немање Бјелице и Немање Бјелице, као и велику борбу Рашка Катића под оба обруча, Србија је имала много више расположених играча од ривала и сасвим заслужено стигла до, за многе, неочекиване победе.

Србија сутра од 17.45 игра против Босне и Херцеговине, а у петак од 21 се састаје са Македонијом. У првом данашњем мечу Групе Б, Летонија је победила БиХ са 86:75, док је Црна Гора савладала Македонију са 81:80.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару