Читај ми!

Дуда објавио списак – без Теодoсића!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић објавио је списак играча за Европско првенство у Словенији. На списку нема повређеног Милоша Теодосића, као ни Владимра Лучића. Ивковић обећава једино модерну кошарку.

Након много проблема приликом формирања тима (повреде и неодазивање играча), селектор репрезентације Србије Душан Ивковић одабрао је 12 играча коју ће бранити боје наше земље на ЕП у Словенији.

Ивковић ће у Словенију повести следеће играче: Ненад Крстић, Немања Крстић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Стефан Марковић, Данило Анђушић, Рашко Катић, Владимир Штимац, Василије Мицић, Немања Недовић, Ђорђе Гагић и Никола Калинић.

Како се и очекивало, селектор је конфернцију отворио причом од Теодосићу.

"До последњег дана чекали смо могућност да се Теодосић и Лучић прикључе тиму, али лекарски тим је рекао другачије."

"Разговарао сам са Милошем и желим да буде уз тим, а верујем да ће се у другој фази шампионата прикључити екипи. Жао ми је што неће бити од почетка са нама", рекао је Ивковић на конференцију за медије у Пиониру.

Теодосић није успео у потпуности да се опорави од повреде листа, коју је зарадио крајем маја, док Лучић има проблема са леђима. 

"На крају смо осме недеље и могу да кажем да су стручни стаб и играчи радили у сјајној атмосфери. Имамо најмлађи тим и највише дебитаната, али оптимиста сам и мислим да ћемо играти модерну кошарку", додао је Ивковић.

Србија ће се на ЕП такмичити у Групи Б, у Јесеницама, са Литванијом, Босном и Херцеговином, Македонијом, Летонијом и Црном Гором. 

"Наша група је сигурно најуједначенија, са литавнским тимом који се издваја и претендује на злато. Имају сјајну центарску линију, као што су браћа Лавринович, Валанчијунас, Клеиза, али мислим да им бековска линија није у реномеу тамошње кошарке", рекао је Ивковић.

Капитен "орлова" Ненад Крстић није желео да било шта обећава пред пут у Словенију. 

"Као играч не волим пуно да причам пред ЕП. Имали смо позитиван скор и добре противнике у припремном периоду и мислим да су сви играчи искористили шансу. Не могу ништа да обећам, али знам да ћемо пружити све од себе", поручио је Крстић. 

Потпредседник нашег Савеза Дејан Бодирога похвалио је репрезентативце за игру коју су показали у припремном периоду, када су на 12 утакмица забележила девет победа. 

"Одрадили смо добро припемни период и максимално ангажовано чекамо Европско првенство. Момци заслужују похвале за игре у пријатељским утакмицама. Имају подршку свих нас, фокусрани смо да одиграмо максимално и постигнемо успех", рекао је Бодирога. 

Србија ће први меч на ЕП у Словенији одиграти у среду, 4. септембра, од 21 сат против селекције Литваније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару