ГРУ - ЧЕШ (15.00)
ТУР - ПОР (18.00)
БЕЛ - РУМ (21.00)
Читај ми!

Шурбатовић о скандалу у Хамбургу: Захтеваћемо најоштрије санкције, по цену учешћа на Евру

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић рекао је да ће ФСС поднети Уефи захтев за кажњавање савеза Хрватске и Албаније након скандирања њихових навијача на утакмици између те две селекције.

На мечу другог кола групе Б између Албаније и Хрватске у 59. минуту су навијачи обе селекције скандирали "Убиј, убиј, убиј Србина".

Шурбатовић је изјавио да ће ФСС од Уефе захтевати казну.

"Најпре желим да захвалим нашим навијачима због подршке на мечу са Енглеском и надам се да ћемо победити Словенију. Оно што се десило је скандалазно и тражићемо од Уефе санкције, макар и по цену да не наставимо такмичење", рекао је Шурбатовић.

Додао је да верује да ће Уефа реаговати.

"Сигурни смо да ће их казнити, јер су већ реаговали на наш апел да се такозвани новинар из Албаније одстрани са првенства. Захтевaћемо од Уефе да казни савезе обе селекције. Ми не желимо да учествујемо у томе, али ако их Уефа не казни, размислићемо како ћемо даље", додао је Шурбатовић.

Осврнуо се и на казну коју је ФСС добио, рекавши да су испади српских навијача били изоловани случајеви.

"Ми смо кажњени због изолованих случајева и наши навијачи су се понашали много боље него остали. Један навијач је кажњен због расистичких увреда и не желимо да се то припише другима. Ми Срби смо господа и отвореног смо срца, те апелујем на навијаче да остану господа", изјавио је Шурбатовић.

Србија у среду од 15.00 игра други меч на Европском првенству, а противник ће јој бити Словенија.

субота, 22. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије