Читај ми!

Фудбалски класик у полуфиналу Европског првенства – Италија против Шпаније

Европско првенство полако улази у последњу фазу коју ће полуфиналним окршајем отворити Италија и Шпанија. Фудбалски класик две велике екипе са "старог континента" почиње у 20.30 на "Вемблију", а текстуални пренос меча пратите на нашем порталу.

На почетку турнира ретко ко је видео ове две екипе у полуфиналу, али оне су сасвим заслужено дошле до борбе за велико финале.

Италија је у претходних месец дана убедљиво најбоља селекција на такмичењу, док је Шпанија, упркос свим проблемима са коронавирусом и повредама, подигла форму и стигла до завршнице.

"Азури" су групу са Турском, Швајцарском и Велсом завршили са максималних девет бодова и гол-разликом 7:0, потом су у осмини финала елиминисали Аустрлију после продужетака (2:1), да би у четвртфиналу истим резултатом били бољи од Белгије.

Тренутно су у великој серији од 13 победа и 33 утакмице без пораза у свим такмичењима, највише захваљујући често оспораваном селектору Роберту Манчинију.

Манчини је препородио екипу после тешког периода средином прошле деценије, а Леонардо Бонучи сматра да његов тим може да прође ако буде играо као у протеклом периоду.

"У овом мечу нема фаворита. Добро смо играли и напредовали током такмичења, али али још нисмо ништа освојили. Морамо да се фокусирамо на детаље које треба да побољшамо. Утакмица против тако јаке селекције ће бити само мотив више за нас", истакао је стамени дефанзивац.

Међутим, пласману у велико финале надају се и Шпанци, који су после два ремија са Шведском и Пољском, у групи декласирали Словачку 5:0 и отишли у нокаут фазу. Уследила су два драматична меча - тријумф од 5:3 над Хрватском после продужетака па пенал серија и победа против Швајцараца.

Селектор Луис Енрике морао је потпуно да подмлади састав, остави са стране неке играче који су чинили најуспешнију генерацију у историји ове земље, али је све почело да се исплаћује.

"Црвена фурија" можда не игра тако леп и допадљив фудбал као у ери Ћавија, Инијесте, Давида Виље и саиграча, међутим, имају рецепт за сваког противника.

"Ако играмо како знамо можемо да победимо било кога. Италијани имају сјајне играче, биће то веома компликован меч. Показали су изузетан ниво, али и ми смо", казао је Микел Ојарсабал.

Италија и Шпанија развиле су велико ривалство и већ седми пут ће се састати на европским првенствима. Занимљиво, ово ће им бити четврто узастопно такмичење на којем играју у нокаут фази. Шпанци су бољи и воде 2-1 у тим окршајима, али су Италијани добили последњи окршај.

Јасно је да нас очекује спектакл у борби за трофеј и једна веома занимљива утакмица.

У другом полуфиналу се, такође на "Вемблију", у среду састају Енглеска и Данска.

субота, 27. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару