Читај ми!

Украјинци у 121. минуту шокирали Швеђане за највећи успех у историји

Поготком Артема Довбика у 121. минуту фудбалери Украјине су дошли до победе од 2:1 над Шведском и пласмана у четвртфинале Европског првенства. Украјинци су остварили највећи успех у историји репрезентације предвођени легендарним Андрејом Шевченком и за полуфинале ће се борити са Енглеском, која је претходно елиминисала Немачку.

Довбик, којем је то био први погодак за национални тим, у надокнади другог продужетка је побегао чуварима, искористио сјајан центаршут Зинченка и главом погодио за велико славље Украјинаца.

Регуларни део утакмице може да се подели на два дела – први је био одличан и трајао је отприлике 80 минута, док је последњих 10 било поприлично досадно.

Обе екипе су имале прилике у уводној фази, прво је запретио Андреј Јармоленко, да би на другој страни исто учинио и Исак.

У 27. минуту је Украјина дошла до вођства, иако су Швеђани били нешто конкретнији. Јармоленко је кренуо у продор по десној страни и чинило се да претерује са дриблинзима. Спољим делом копачке послао је лопту на другу стативу, тамо усамљен био Олександр Зинченко који је закуцао у супротни угао.

Међутим, радост момака у плавим дресовима није дуго трајала. Шведска је дошла до изједначења у финишу првог полувремена преко кога другог до Емила Форсберга.

Један од најбољих играча на турниру шутирао је са више од 20 метара, лопта је на путу закачила неког и преварила голмана Бушћана. То је четврти погодак Форсберга на Европском првенству, чиме је дошао на само један заостатка у односу на водећег Кристијана Роналда.

Други део игре донео је још боље прилике – Сидорчук је погодио стативу након сјајног напада, у следећем минуту на другој страни је Форсберг учинио исто, да би нападач Лајпцига нешто касније затресао и пречку.

Оба тима су се испромашивала, што је резултирало тиме да у последњих 10 минута потпуно стану.

Утакмица је завршена 1:1 и отишло се у продужетке. Важан детаљ догодио се у првом продужетку, када је Данијелсон избио лопту испред резервисте Беседина, али у наставку покрета га опасно ударио. Судија Данијеле Орсато је гледао снимак и претходно показан жути картон "преименовао" у црвени.

Све до самог финиша није било узбуђења, а онда је Довбик на већ описан начин погодио за радост читаве нације.

Украјина и Енглеска играће 3. јула у Риму.

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару