Читај ми!

Данска може и без Ериксена, преко Велса до четвртфинала турнира

Фудбалери Данске убедљиво су савладали Велс са 4:0 у Амстердаму и пласирали се у четвртфинале Европског првенства. Наредни ривал екипи селектора Хјулманда биће бољи из дуела између Холандије и Чешке.

Данска је на стадиону "Јохан Кројф" убедљиво савладала селекцију Велса са 4:0 (1:0) и пласирала се у четвртфинале Европског првенства.

Данци су били бољи ривал, контролисали су меч током свих 90 минута и први пут на овом шампионату сачували своју мрежу.

Прво полувреме донело је велику борну, нарочито на средини терена. После почетне иницијативе Данаца, Велс је први прупретио - ударац Бејла био је непрецизан, док је покушај Рамзија изблокирао капитен Кјер.

Како је време одмицало, Данци су били све сигурнији у додавањима и полако су потискивали Велшане пред сопствени гол.

Таква игра донела је резултат. Каспер Долберг постигао је леп погодак у 27. минуту и донео велику радост многобројним данским навијачима у Амстердаму.

Постигнут гол дао је ветар у крила екипи Каспера Хјулманда, који су до полувремена имали још неколико добрих напада, али нису успели да савладају голмана Данија Ворда.

Већ на старту другог полувремена, Долберг постиже други погодак за Данску. Велику грешку направио је Нико Волијамс, просто додао лопту нападач Нице, који снажним ударцем из близине дуплира предност свог тима.

Велс је морао да заигра знатно офанзивније, што је остављало пуно простора за контре и полуконтре Данске, у којима је предњачио Мартин Брајтвајт.

Селектор Хјулманд искористио је два гола предности да одмори носиоце игре, али и играче којима прети суспензија.

Ипак, ни то није сметало Данској да у финишу меча постигне и трећи погодак. Одличан напад поготком је крунисао Јоаким Меле.

У надокнади времена директан црвени картон зарадио је везиста Велса Хари Вилсон, а у последњим тренуцима меча Брајтвајт је заслужио да се упише у листу стрелаца.

Иако је помоћни судија подигао заставицу због одсајда, ВАР је утвртио да је погодак нападача Барселоне регуларан и тако је постигнут коначан резултат на мечу - 4:0.

Данска је тако шампионат почела са два пораза, "преживелa" шок са Кристијаном Ериксеном и постали прва екипа која се пласирала међу осам најбољих екипа на турниру.

Данска ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Холандије и Чешке (недеља, 18.00), 3. јула у Бакуу.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару