Читај ми!

Нови класик Хрвата и Енглеза, Северна Македонија почиње историјски наступ

Трећег дана Европског првенства у фудбалу на програму ће бити три утакмице, од којих ће у две учествовати наше комшије. Селекција Хрватске састаје са Енглеском од 15 часова, док три сата касније Северна Македонија почиње историјски, први наступ на континенталним шампионатима. У завршном термину (од 21.00) снаге ће одмерити Холандија и Украјина.

Енглеска ће у мечу групе Д бити домаћин Хрватској на "Вемблију", на којем су "ватрени" неколико пута до сада гостовали.

Хрвати су "горди албион" победили на претходном великом такмичењу, било је то у полуфиналу Светског првенства 2018. године, да од тада су две репрезентације двапут играле у Лиги нација.

На "Рујевици" није било голова, док је баш на највећем енглеском стадиону домаћин био бољи резултатом 2:1.

"Коју год формацију енглески селектор извео, ми ћемо бити спремни. Они имају велики квалитет, поготово у нападу. Ми желимо бити ти који ће имати посед лопте и прилике, нећемо се само бранити. Енглеска је увек опасна ако игра с четири назад, а још опаснија ако игра с тројицом. Битно је да се одупремо притиску. Не мислим да нас могу изненадити, као ни ми њих", рекао је селектор Хрватске Златко Далић.

Увод за све била је ситуација са последњег тренинга Енглеске, када је изнад њих пролетео авион који је вукао транспарент на којем је писало: "Хрватска већину голова постиже са леве стране".

У тој групи још су Чешка Република и Шкотска, које ће на терен у понедељак.

Што се тиче групе Ц, Северна Македонија започиње историјски, први наступ на европским првенствима и од 18 часова противник ће им бити Аустрија.

Северни Македонци на турнир долазе као аутсајдери, али пуни самопоуздања јер су један квалификациони циклус решили у своју корист. Херој је био легендарни Дејан Пандев, који је у финалу баража у Тбилисију постигао једини гол против Грузије, за велико славље целе нације.

Наши јужни суседи могу да изненаде свакога, па тако и Аустријанце од којих су губили претходних сезона.

"Мислим да се много ствари променило од те две квалификационе утакмице јер су игране пре две године, ако се не варам. Током те две године, наша репрезентација је расла и из меча у меч играла бољи фудбал, играчи су напредовали и сада смо потпуно другачији тим од оног из квалификација", истакао је селектор Северне Македоније Игор Ангеловски.

Увертира за овај сусрет била је много оштрија – Грчка се жалила Уефи и захтевала да се дресова репрезентације Северне Македоније уклони скраћеница ФФМ, тврдећи да је грб македонског савеза у супротности са договором који су премијери Македоније и Грчке, Зоран Заев и Алексис Ципрас потписали у Преспи 2018. године.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару