Читај ми!

Ериксен није имао ковид, ни срчане сметње, али је умало изгубио живот на терену

Кристијан Ериксен, најбољи дански фудбалер који је у суботу колабирао на терену у утакмици против Финске на Европском првенству, није имао ковид нити било какве срчане проблеме у прошлости, потврдили су доктори и чланови његовог клуба Интера. Ериксен се онесвестио у финишу првог полувремена меча, после чега су лекари морали да га реанимирају како би га спасли јер је у једном тренутку престао да даје знаке живота.

Потресне сцене са стадиона "Паркен" у Копенхагену обишле су свет великом брзином, читава планета се молила за 29-годишњег везисту који је, захваљујући брзој реакцији присутних, победио у најважнијој утакмици у животу.

Превезен је у болницу где је његово стање стабилизовано, према информацијама њему блиских људи, Ериксен је свестан и може да говори.

То је потврдио његов агент Мартин Шутс, а потом и извршни директор Интера Ђузепе Марота.

"Послао нам поруку у заједничку чет групу", истакао је између осталог Марота, који је подвукао да ови проблеми не могу да се повежу са ковидом јер Данац није био заражен коронавирусом.

"Ериксен није имао ковид, нити је вакцинисан", јасан је био Марота.

Некадашњи играч Тотенхема је током боравка у Лондону био под надзором доктора Санџеја Шарме, професора на Сент Џорџ универзиту који је водио рачуна о здрављу фудбалера.

"Помислио сам: 'О мој Боже, да ли је постојало нешто што нисмо приметили?' Али онда сам погледао све резултате тестова и све је изгледало савршено", истакао је Шарма говорећи о својој реакцији на сцене из Копенхагена.

"Од дана када смо га довели, мој је посао био да пратим његово здравствено стање и тестирали смо га сваке године. Сигурно је да су његови резултати до 2019. били потпуно нормални, без икаквих очигледних срчаних мана. Могу да гарантујем то јер сам ја спроводио тестове."

Лекар данске селекције потврдио је да је у једном тренутку Ериксен престао да даје знаке живота.

"Када смо дотрчали до њега, дисао је. Проверили смо му пулс и имао га је. Међутим, онда смо одједном престали да осећамо пулс. Почели смо одмах да интервенишемо како бисмо га одржали у животу. Срећом, остао је са нама", рекао је лекар репрезентације за данске медије.

Утакмица између Данске и Финске прекинута је у финишу првог полувремена, настављена је више од два сата касније на захтев играча оба тима, а Финци су на крају дошли до тријумфа минималним резултатом (1:0).

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару