Читај ми!

"Триколори" главни фаворити за трофеј

Селекција Француске, готово увек и са разлогом важи за фаворита, радило се о континенталном или планетарном првенству. Након освојене "богиње" на СП пре три године, "триколори" имају шансу да на Еуру комплетирају фудбалску доминацију. Ипак, биће то веома тежак задатак.

Селектор Дидије Дешам има неке од најслађих мука у свом послу - да изабере најбољи састав у мору суперталентованих фудбалера.

Велика прича везана за "триколоре" на овогодишњем Еуру јесте повратак Карима Бенземе у национални тим.

Након шест година изостанка, један од најбољих нападача и стрелаца на свету поново је у саставу Француске, па тако та селекција добија нову димензију.

Готово на свакој позицији, Француска има бар по два врхунска фудбалера, а утисак је да је највише талента у нападу.

Поред поменутог Бенземе, Французи ће се у том сегменту игре ослањати на бисеру од играча какав је Мбапе, раднику и луцидном фудбалеру какав је Гризман.

Ипак, није само напад оно што чини Француском јаком и даје јој епитет главног фаворита за пехар.

Веома квалитетних и талентованих играча има и у осталим редовима, па тако имају играче који су недавно освојили Лигу шампиона (Канте, Зума), оне који су били кључни у титулама у првенствима Немачке и Француске (Ернандез, Павар), као и чланове елитних клубова какви су Барселона, ПСЖ, Јунајтед.

Иако важе за главне фаворите за освајање пехара шампиона Европе, Французи ће имати веома тежак задатак већ у склопу групе Ф, пошто су им противници Португалија, Немачка и Мађарска. 

Поругалцима би да се свете за пораз у финалу на прошлом европском првенству, Немци са разлогом кроз читаву историју важе за једну од најбољих селекција на свету, док Мађари могу да покваре планове и готово свакоме "откину" бод. 

Селектор Француске Дидије Дешам одлучио се за следећих 26 играча:

Голмани: Уго Лорис (Тотенхем), Стив Манданда (Марсеј), Мајк Мењон (Лил).

Одбрана: Бењамин Павар (Бајерн Минхен), Лео Дубоа (Лион), Рафаел Варан (Реал Мадрид), Преснел Кимпембе (ПСЖ), Лукас Ернандез (Бајерн Минхен), Лукас Дињ (Евертон), Клемон Ленгле (Барселона), Курт Зума (Челси).

Средина: Нголо Канте (Челси), Пол Погба (Манчестер јунајтед), Адријен Рабио (Јувентус), Корентин Толисо (Бајерн Минхен), Муса Сисоко (Тотенхем).

Напад: Карим Бензема (Реал Мадрид), Оливије Жиру (Челси), Килијан Мбапе (ПСЖ), Маркус Тирам (Менхенгладбах), Кингсли Коман (Бајерн Минхен), Висам Бен Једер (Монако), Антоан Гризман (Барселона), Тома Лемар (Атлетико Мадрид), Усман Дембеле (Барселона).

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару