Читај ми!

"Напашћемо Немце"

Ћезаре Прандели, иако то нерадо признаје, унео је својеврсну револуцију у игри италијанског националног тима, и због тога добија похвале са свих страна. Од своје визије - Италије која игра и напада противника током свих 90 минута - неће одустати ни против фаворизованих Немаца у полуфиналу Европског првенства, које се игра у четвртак у Варшави.

Ћезаре Прандели је изјавио да ће Италија напасти Немачку у полуфиналном сусрету на Европском првенству који се игра у четвртак у Варшави, иако верује да ће његова екипа бити знатно хендикепирана чињеницом да ће имати два дана мање за одмор.

"Азури" су своје место у полуфиналу обезбедили победом над Енглеском извојеваном у недељу, и то тек након 120 игре и једанаестераца. "Панцери" су, на другој страни, са пола гаса савладали Грчку са 4:2, два дана раније.

Иако Прандели верује да његов тим може до позитивног резултата, такође нема дилеме да ће умор бити велики фактор у последњем поглављу епског ривалства са Немачком.

"Немачка ће имати два дана више да се опорави, то нија мала ствар", рекао је Прандели на конференцији за медије у понедељак.

"Немачка је фаворит. Морамо да се припремимо добро, морамо да водимо рачуна о ситницама. Знамо да можемо да одиграмо нашу игру. Морамо и да ризикујемо. Драже ми је дапримим погодак након контранапада, него да се повучем, чекам и патим", истакао је Прандели.

Прандели се осврнуо и на утакмицу са Енглеском.

"Екипа која има 35 удараца ка голу на сусрету на крају ће и победити у девет од десет случајева. Такође, имали смо и посед лопте од 68 одсто, тако да је сасвим јасно да Италија није екипа која се брани".

"Меч са Енглеском је показао да ми имамо храбрости да се држимо своје игра и својих принципа, и да ће то на крају и дати резултат. Немачка је страшно јака екипа, чак и физички, али, ако ми одиграмо како треба, нису непобедиви. Сваки тим има слабих страна, и ми то морамо да искористимо", оценио је Прандели.

Италија сада игра на "неиталијански" начин. "Азури" нападају противника током свих 90 минута, па макар то била и рецимо екипа Шпаније, и Прандели верује да је то сао одраз значајних и раширених промена у самом начину на који екипе прилазе игри.

"Нове генерације желе да виде овакав фудбал, а не екипе које су од првог минута усмерене само на крајњи резултат. Тренутно, екипе које су важне, које праве разлику, су оне које извлаче своју задњу линију високо и које имају храбрости да играју".

Прандели себе, за разлику од медија у домовини, себе не види као револуционара.

"Ми смо тек на почетку једног дугитрајног процеса. Али наравно, наша је одговорност да покушамо".

У међувремену, Прандели није заборавио ни да издвоји Андреа Пирла, не само због налина на који је постигао погодак из пенала против Енглеза, него и због начина на који је контролисао ток утакмице.

"Пирло је једноставно један од најбољих на планети".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару