Одлучио други гол

Селектор Грчке Фернандо Сантош рекао је после пораза од Немачке са 4:2 у четвртфиналу Европског првенства да је други гол противника "одсекао крила" његовим фудбалерима после изједначујућег поготка. Немци су доказали да су једна од најбољих репрезентација света.

"Рекао сам играчима да би потпуно окренуло утакмицу ако постигну гол и да бисмо могли нешто више да урадимо. Постигли смо погодак, али смо веома брзо примили други гол. То нам је 'одсекло крила' и после тога нисмо имали никакве шансе да нешто више урадимо", рекао је Сантош после утакмице у Гдањску.

Он је истакао да је Немачка играла веома добро, а да се његова екипа није у потпуности придржавала договора у нападу.

"Немачка је играла веома добро, заслужено су имали толики посед лопте. Доказали су да су једна од најбољих репрезентација света.

Требали смо мало другачије да користимо шансе, када смо имали прилику да убацимо лопту из аута или слободног ударца. Немачка нас је притисла испред гола", казао је Сантош.

"Честитам мојим играчима, не због данашње утакмице, већ за све оно што су урадили током целог турнира", додао је грчки селектор.

Грци су у четвртфиналу играли без суспендованог капитена Јоргоса Карагуниса, а Сантош је оценио да је фудбалер Панатинаикоса много недостајао екипи.

"Карагунис је веома битан играч за нас, због свог искуства и јер повезује везни ред. Много нам је недостајао, посебно у првом полувремену, када нам је био потребан играч који уме да задржи лопту да би се остали играчи одмарали", казао је Сантош.

Он је оценио и да његова екипа може много да се побољша до почетка квалификација за Светско првенство које почињу у септембру.

"Ништа не бих променио, имали смо добар план. Хтели смо да имамо већи посед лопте како бисмо створили неку шансу. Нисмо добро убацивали лопту ка нападачима. Покушаћемо убудуће да средимо неке ствари у игри. До почетка квалификације за Светско првенство можемо да будемо много бољи него што смо тренутно", рекао је Сантош.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару