Читај ми!

Аршавине, марш из репрезентације!

Елиминација Русије са Европског првенства шокирала је јавност у тој земљи који су за главног кривца означили капитена Андреја Аршавина. Овај фудбалер навукао је бес нације када је по повратку у домовину рекао да су навијачи сами криви што су им изневерена очекивања. За Аршавине више нема места у репрезентацији, поручују функционери руске фудбалке организације.

Кривац за дебакл Русије на Европском првенству је пронађен. Његово име је Андреј Аршавин. Медији у Русији не штеде тешке речи за капитена Русије који је, како сматрају, на шампионату играо катастрофално.

Како је тренутно расположење јавности у Русији сасвим је могуће да је 31-годишњи Аршавин против Грчке одиграо последњи меч у националном тиму.

Кап која је прелила чашу била је невероватна изјава Аршавина по повратку у Русију који је бесним навијачима одговорио: "Шта нас нападате сад? Није наш проблем што нисмо испунили ваша очекивања. То је ваш проблем".

За сада је сасвим извесно да ће капитенску траку преузети Сергеј Игнашевич или Роман Ширков, док је почасни председник Фудбалског савеза Русије Вјачеслав Колосков најавио избацивање Аршавина из репрезентације.

„Верујем да играч као што је он не заслужује да буде део националног тима", рекао је Колоков.

Бивши репрезентативац СССР-а Сергеј Горлукович, такође, није имао лепе речи за капитена Русије.

„Сви су чекали да виде старог Аршавина, али то није могло да се деси. Он већ шест месеци не игра, ни у Арсеналу ни у Зениту. Дакле, његове партије на Европском првенству за мене нису изненађење. И зато није достојан позива у руски национални тим", сматра Горчукович који је као пример правог капитена поменуо Карагуниса који је у 35. години одиграо сјајан меч за Грчку.

Руски министар спорта Сергеј Мутко, који се први огласио после елиминације Русије са Европског првенства, најавио је драстичне промене у руском фудбалу.

„Искрено, није ми јасно шта се догодило, упркос мом 15-годишњем искуству. Прво ћемо пустити Савез да сам покуша да реши проблеме, ако не успе у томе, ми смо спремни да интервенишемо колико је у нашој моћи и складно правилнику УЕФА и ФИФА", најавио је Мутко.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару